Kilmanjaro burger af lam med chutney og sweet potato fritter
45-55
2 dages holdbarhed

Kilmanjaro burger af lam med chutney og sweet potato fritter

En anderledes og super lækker burger skabt af kokken Thomas Herman med inspiration fra det afrikanske køkken. Bøffen er med hakket lam og den spændende chutney med okra og tomat gør denne burger helt unik.

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • mælk,
  • sesamfrø,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Sukker
  • Olie

Det skal du bruge

Bacon
50 g
Hakket lammekød
300 g
Hvidløg solo
½ stk
Sød kartoffel
500 g
Tomat
2 stk
Okra
25 g
Rødløg
1 stk
Kanelstang
⅛ stk
Stjerneanis
1 stk
Æbleeddike
2 spsk
Burgerbolle
2 stk
Revet cheddar
50 g
Hjertesalat
1 stk
Agurk
¼ stk
Koriander
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 768 kcal
  • Fedt 36 g
  • Kulhydrater 64 g
  • Protein 47 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Kødet har været frosset og må ikke genindfryses. Spises senest dagen efter levering.

  1. Skær bacon i lidt mindre tern. Pil og pres hvidløg.
  2. Rør kødet med bacon og halvdelen af det pressede hvidløg. Form en flad bøf pr. person, krydr med salt og peber og lad hvile på køl 15 min.
  3. Vask kartofler og skær ud til fritter. Læg dem i vand ca. 15 min. Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
  4. Chutney: Skyl tomater og skær i små rustikke stykker. Skyl okra, fjern toppen og snit i skiver. Pil løg, del og skær i tynde skiver. Smelt 1 spsk sukker i en gryde. Tilsæt kanelstang, stjerneanis, tomat, okra, hvidløg og halvdelen af løgene under omrøring. Tilsæt æbleeddike, læg låg på gryden og lad koge i 15 min. Fjern låg og kog yderligere 5-8 min. Fjern kanelstang og stjerneanis og smag til med lidt sukker, salt og peber.
  5. Tør kartofler, vend med olie og salt og læg dem på bagepapir i en bradepande i ét lag. Bag ca 20 min. til de er gyldne. Flæk burgerbollerne og varm med i ovnen de sidste 5 min.
  6. Steg bøfferne i olie på en meget varm pande 2-3 min. på hver side. Fordel revet ost oven på bøfferne mens de er varme, så osten smelter.
  7. Skyl og pluk salat i grove stykker. Skyl agurk og skær i tynde skiver. Skyl, tør og hak koriander.
  8. Byg burgeren af rødløg, koriander, salat og agurk, bøf og en skefuld tomat/okra-chutney på toppen. Servér fritterne til.