Texmex fajitas
20
4 dages holdbarhed

Texmex fajitas

Fajita'en blev opfundet i 1950'erne i Texas af Mexikanske cowboys. Strimlet kød – her kalkun - steges med peberfugt og løg i en spicy sauce og spises som fyld i en tortilla med salat og creme frisk. Klimabelastning 0,9 kg CO2e.

Ingredienser

Allergener
  • Mælk,
  • selleri,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Peberfrugt rød
1 stk
Rødløg
½ stk
Kalkunstrimler
200 g
Mexico mix-krydderi
1 spsk
Hakkede tomater
200 g
Tortilla fuldkorn
4 stk
Salat
½ stk
Creme frisk
1 dl
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi: 625 kcal
  • Fedt: 18 g
  • Kulhydrater: 78 g
  • Protein: 37 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Skyl og tør peberfrugt. Fjern stok og kerner, og skær den i tynde strimler på ca. ½ cm. Tænd ovnen på 200 grader. TIP: De kan også lunes senere i microovn se pkt. 4.
  2. Pil løget, halvér det på langs, og skær det halve i tynde skiver.
  3. Varm olie i en sautérpande eller wok, og tilsæt kød, grøntsager og 1 spsk mexico-krydderi på én gang. Sautér det hele i ca. 4 min., og tilsæt 200 g hakkede tomater. Smag til med salt og peber, og bring retten i kog. Lad den simre under låg i ca. 8 min.
  4. I mellemtiden pakkes 4 tortillas ind i alufolie og varmes i ca. 8 min. i ovnen, eller varm dem i microovnen 20 sek. pr. stk. lige inden servering. Skyl salaten, og skær den i strimler.
  5. Fordel salat, kødblanding og creme fraiche på tortillaerne. Rul hver tortilla sammen om kødblandingen, og servér, eller lad hver især selv rulle deres fajitas.