Kofta med agurkeraita, tomatsalsa og naanbrød

Kofta med agurkeraita, tomatsalsa og naanbrød

35 min928 kcal pr. portion Holder 4 dage
Den indiske inspiration er tydelig i denne ret med krydrede kødboller, ledsaget af raitha (en dip på yoghurt) serveret med typisk indisk naanbrød og ris
Ingen vurdering
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

½ stk agurk
2 dl ris hvide
1 stk løg
½ stk chili rød
15 g ingefær
300 g hakket oksekød
3 spsk rasp
1 tsk koriander stødt
1 bæger æg pasteuriseret
2 stk forårsløg
1 drys koriander
1 dl yoghurt naturel
3 stk tomat
2 tsk rødvinseddike
2 stk naanbrød

Du skal selv have

salt, olie

Fremgangsmåde

1
Riv agurken fint, og lad den dryppe af i en si. TIP: Du kan også skære agurken i små tern, men del den og fjern den bløde midte først.
2
Kog 200 g ris i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt i 12 min. Sluk og lad trække, til resten af retten er færdig.
3
Hak løg fint (du skal bruge halvdelen i salsaen). Fjern frø og frøvægge fra ½ chili og hak den fint. Skræl og riv ingefær. Bland kød, 3 spsk rasp, ½ chili, halvdelen af løget, 1 tsk stødt koriander, ingefær, salt og æg. Form farsen til kødboller på størrelse med en valnød.
4
Varm olie i en stor pande. Steg kødbollerne ved god varme til de er gennemstegte, ca 8 min. Vend jævnligt.
5
Raita: Skyl forårsløg og hak fint. Skyl og hak koriander. Hæld 1 dl yoghurt i en skål, bland med lidt salt og vend forsigtigt yoghurten med agurk og forårsløg. Drys med koriander (gem halvdelen til pynt).
6
Tomatsalsa: Skær tomaterne i grove tern. Vend med resten af løget i en skål, dryp med 1 tsk olie og 2 tsk vineddike.
7
Varm brødene på begge sider på brødristeren Alternativt kan du tænde ovnen på 200 grader og varme brødene 3-4 min. 
8
Drys koriander over kødbollerne og servér med tomatsalsa, naanbrød, ris og raita.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 3884 kJ/ 928 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
27.44 g
heraf mættede fedtsyrer
6.69 g
Kulhydrat
119.09 g
heraf sukkerarter
17.01 g
Protein
51.28 g
Salt
4.8 g
Kostfibre
9.3 g

Allergener

Æg
Gluten
Mælk
Svovldioxid

Andre retter du måske kan lide