Indisk keema karry med brune ris

Indisk keema karry med brune ris

40 min726 kcal pr. portion Holder 5 dage
Velsmagende og krydret ret til den let stærke side inspireret af det indiske køkken. Hakket oksekød og grøntsager smagt til med dejlig, aromatisk karry og chili. Serveret med grove ris.
Ingen vurdering
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

2 dl ris brune
4 tsk karry
1 stk peberfrugt rød
½ stk porre
200 g gulerod
stk hvidløg solo
300 g hakket oksekød
½ tsk chilipulver
400 g hakkede tomater

Du skal selv have

olie, salt, peber

Fremgangsmåde

1
Kog 200 g ris under låg i 20 min i 3½ dl letsaltet vand tilsat 1 tsk karry. Sluk og lad stå på eftervarmen til resten af retten er klar.
2
Skær peberfrugt i tern på 2 cm. Halvér porre på langs og skær den ene halvdel i skiver på 2 cm. Riv gulerødder groft. Pil og pres ⅔ solohvidløg.
3
Varm 1 tsk olie i en tykbundet gryde. Svits peberfrugt, porre, gulerod og hvidløg ca. 2 min.
4
Tilsæt kød, 1 spsk karry og ½ tsk chilipulver (TIP: Ønsker du ikke retten så stærk, så brug mindre chili og karry), og steg ved høj varme i 2-3 min til kødet har taget farve. Tilsæt tomater, og lad retten simre under låg i ca. 10 min. ved jævn varme. Smag til med salt og peber.
5
Servér med det samme med ris til.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 3039 kJ/ 726 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
21.5 g
heraf mættede fedtsyrer
5.97 g
Kulhydrat
88.5 g
heraf sukkerarter
25.07 g
Protein
44.71 g
Salt
0.7 g
Kostfibre
13.94 g

Allergener

Andre retter du måske kan lide