Klassiske frikadeller med kartofler, sauce, bagte rødbeder og surt
35
2 dages holdbarhed

Klassiske frikadeller med kartofler, sauce, bagte rødbeder og surt

En original, dansk klassiker, som alle børn (og voksne) vil elske, serveret med kartofler, sauce og surt - vi har tilført det sunde twist med bagte rødbeder.

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • mælk,
  • selleri,
  • sennep

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Smør

Klassiske frikadeller med kartofler og sauce

Kartofler
500 g
Hakket svin/kalv
300 g
Æg pasteuriseret
1 bæger
Rødløg
½ stk
Rødbeder
300 g
Grundsauce
2 dl
Bouillon grøntsag
½ terning
Kulør
1 tsk
Drueagurk
2 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi: 752 kcal
  • Fedt: 31 g
  • Kulhydrater: 74 g
  • Protein: 45 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Frys kødet ned, hvis du ikke kan nå at lave retten senest dagen efter levering.

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Kog kartoflerne i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 min.
  2. Rør kødet med ½ tsk salt. Tilsæt lidt peber, 1 æg og ½ revet løg. Rør godt sammen.
  3. Skræl rødbederne, skær i tynde både. Læg på en bageplade med bagepapir og vend med lidt olie, salt og peber. Bag i ovnen ca. 20 min. De må gerne have lidt bid.
  4. Varm 1 spsk smør på en pande ved god varme til det er gyldent. Form farsen til 8 frikadeller med en spiseske. Brun frikadellerne ca. 2 min. på hver side, ca. 4 min. alt. Skru ned til middel varme. Steg ca. 4 min. på hver side, ca. 8 min i alt, til de er gennemstegte. Læg på et fad og hold dem lune.
  5. Sauce: Tilsæt 2 dl lys grundsauce til panden fra frikadellerne og lad det blive varmt. Tilsæt ½ bouillonterning og ½ dl vand. Varm saucen igennem og giv lidt kulør så den bliver lysebrun. Smag til med salt og peber.
  6. Servér frikadellerne med sauce, kartofler, bagte rødbeder og surt.