Oksetykstegsbøffer med bearnaise, hvidløgskartofler og bagte jordskokker

Nytår

Glutenfri
5 dages holdbarhed

Oksetykstegsbøffer med bearnaise

hvidløgskartofler og bagte jordskokker
Ny opskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Bearnaise: En klassisk fransk sauce lavet på smør, æggeblommer, eddike og estragon. Den er cremet, syrlig og urtet, perfekt til bøf eller grillmad.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Æg
    ·
  • Mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Olivenolie
  • Peber
  • Salt
Liste
Liste
Billeder
Hvidløg
3 fed
Kartofler, medium
400 g
Olivenolie
1 spsk
Oksetykstegsbøf (har været frosset)
2 stk
Jordskokker
½ pk
Skalotteløg
1 stk
Tanelli ost
1 pk
(Mælk, Laktose)
Bearnaisesauce
1 pose
(Æg, Mælk, Laktose)
Næringsindhold (per portion)
Energi:
747 kcal
Fedt:
44 g
Kulhydrater:
46 g
Protein:
42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Der kan være stor forskel på tykkelsen af udskæringen på bøfferne. Tilpas derfor stegetiden derefter.

Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft).
 Del jordskokker i halve eller kvarte, hvis de er meget store. Skyl dem og tør grundigt. Pil løg og skær i kvarte. Pensl dem med olivenolie og drys med lidt salt. Riv osten over og bag ca. 20 min.
Pil og pres hvidløg. Skær kartoflerne i halve (eller kvarte afhængig af størrelse) og bland med lidt olivenolie, hvidløg, salt og peber. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag i 15-20 min.
Varm en stegepande op til høj varme og tilsæt en smule olie. Brun bøfferne på begge sider, så de får en stegeskorpe. Skru ned og steg videre ca. 4-7 min på hver side, så er bøffen medium. Tag bøfferne af varmen og læg på et fad. Krydr med salt og peber. Lad bøfferne trække et par min. inden severing.
 Kom saucen i en lille gryde og varm den op ved lav varme (max 60°C) under omrøring. Du kan også varme saucen ved at komme emballagen i en gryde med 60°C vand i ca. 5 min.
Skær evt. bøfferne i skiver og anret dem med hvidløgskartofler, bearnaise og jordskokker.
Håber maden smager!