Jul
Vegetar
4 dages holdbarhed
Vintersalat med couscous
ristede rødbeder, valnødder og chèvre sneNy opskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Chèvre er gedeost på fransk
Chèvre er gedeost på fransk
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Valnødder·
- Laktose·
- Gluten·
- Mælk·
- Nødder·
- Svovldioxid·
- Hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olivenolie
- Peber
- Salt
- Vand
Rødbede
2 stk
Snittet grønkål
100 g
Couscous
125 g
Olivenolie
1 spsk
Vand
2 dl
Grøntsagsbouillon
½ pose
Granatæble
½ stk
Surdejsbolle
1 stk
Valnøddebrud
½ pose
Gedeost
½ stk
Yoghurt naturel
1 bæger
Paprika
½ pose
Æbleeddike
½ pose
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 765 kcal
- Fedt:
- 29 g
- Kulhydrater:
- 97 g
- Protein:
- 28 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tip fra kokken:
Læg gedeosten i fryseren et par timer forinden, så den er nemmere at rive! Du kan i stedet for at rive chèvre, skære den i små tern og fordel over retten – det giver retten lidt mere fylde.
Tænd ovnen og varm op til 230°C (Varmluft).
Kom gedeost i fryseren (se tip). Skræl rødbede, del i halve og skær i tykke skiver. Halvér granatæblet og bank kernerne ud med en grydeske. Rist valnødder på en tør og varm pande til de tager lidt farve.
Læg rødbederne på den ene side af en bageplade med bagepapir og vend med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber. Bag midt i ovnen ca. 25 min. til de er møre. Vend grønkål med lidt olivenolie og salt. Fordel strimlet grønkål over pladen de sidste 3 min.
Hæld couscous i en skål og vend med olivenolie. Bring vand og grøntsagsbouillon i kog. Hæld den varme bouillon over couscousen og lad trække ca. 10 min. under låg. Løsn kornene med en gaffel ved servering.
Rør yoghurt med paprika og lidt eddike. Smag til med salt og peber.
Del brødet og varm et par min. i ovnen. Fordel couscous, ristede rødbeder og grønkål i dybe tallerkener og kom valnødder og granatæblekerner på. Tag gedeosten/chèvren ud af fryseren og riv den direkte oven på tallerkenerne. Servér med brød og paprika-yoghurt.
Håber maden smager!