Vintersalat med couscous, ristede rødbeder, valnødder og chèvre sne

Jul

Vegetar
4 dages holdbarhed

Vintersalat med couscous

ristede rødbeder, valnødder og chèvre sne
Ny opskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Chèvre er gedeost på fransk

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Valnødder
    ·
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Mælk
    ·
  • Nødder
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olivenolie
  • Peber
  • Salt
  • Vand
Liste
Liste
Billeder
Rødbede
2 stk
Snittet grønkål
100 g
Couscous
125 g
(Gluten, Hvede)
Olivenolie
1 spsk
Vand
2 dl
Grøntsagsbouillon
½ pose
Granatæble
½ stk
Surdejsbolle
1 stk
(Gluten, Hvede)
Valnøddebrud
½ pose
(Nødder, Valnødder)
Gedeost
½ stk
(Mælk, Laktose)
Yoghurt naturel
1 bæger
(Mælk, Laktose)
Paprika
½ pose
Æbleeddike
½ pose
(Svovldioxid)
Næringsindhold (per portion)
Energi:
765 kcal
Fedt:
29 g
Kulhydrater:
97 g
Protein:
28 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Læg gedeosten i fryseren et par timer forinden, så den er nemmere at rive! Du kan i stedet for at rive chèvre, skære den i små tern og fordel over retten – det giver retten lidt mere fylde.

Tænd ovnen og varm op til 230°C (Varmluft).
Kom gedeost i fryseren (se tip). Skræl rødbede, del i halve og skær i tykke skiver. Halvér granatæblet og bank kernerne ud med en grydeske. Rist valnødder på en tør og varm pande til de tager lidt farve.
Læg rødbederne på den ene side af en bageplade med bagepapir og vend med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber. Bag midt i ovnen ca. 25 min. til de er møre. Vend grønkål med lidt olivenolie og salt. Fordel strimlet grønkål over pladen de sidste 3 min.
Hæld couscous i en skål og vend med olivenolie. Bring vand og grøntsagsbouillon i kog. Hæld den varme bouillon over couscousen og lad trække ca. 10 min. under låg. Løsn kornene med en gaffel ved servering.
 Rør yoghurt med paprika og lidt eddike. Smag til med salt og peber.
Del brødet og varm et par min. i ovnen. Fordel couscous, ristede rødbeder og grønkål i dybe tallerkener og kom valnødder og granatæblekerner på. Tag gedeosten/chèvren ud af fryseren og riv den direkte oven på tallerkenerne. Servér med brød og paprika-yoghurt.
Håber maden smager!