Juleretter
Vegetar
Glutenfri
5 dages holdbarhed
Hasselback selleri med rødbedesalat
mandler og belugalinserNy opskrift
Under 45 min
12 Ingredienser
Hasselback-kartoflen stammer fra Sverige og blev opfundet i 1953 på restaurant Hasselbacken i Stockholm. Den karakteristiske måde at skære kartoflen på – i tynde skiver, men ikke helt igennem. Her laver vi den med knoldselleri frem for kartoffel.
Hasselback-kartoflen stammer fra Sverige og blev opfundet i 1953 på restaurant Hasselbacken i Stockholm. Den karakteristiske måde at skære kartoflen på – i tynde skiver, men ikke helt igennem. Her laver vi den med knoldselleri frem for kartoffel.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mandler·
- Laktose·
- Mælk·
- Nødder·
- Selleri
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olivenolie
- Peber
- Salt
- Smør
- Sukker
Knoldselleri
1 stk
Hvidløg
2 fed
Paprika
½ pose
Smør
1 spsk
BBQ-sauce
½ pose
Rødbede
1 stk
Mandelflager
½ pose
Rosiner
½ pose
Appelsin
½ stk
Ingefær
½ stk
Five spice
½ pose
Olivenolie
1 spsk
Sukker
1 spsk
Belugalinser
½ pose
Palmekål
½ pose
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 468 kcal
- Fedt:
- 20 g
- Kulhydrater:
- 56 g
- Protein:
- 16 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen og varm op til 225°C (Varmluft).
Skræl selleri og del den i to. Læg skærefladen nedad på skærebrættet, læg en træske eller spisepinde på hver sin side og skær tynde skiver ned i knolden med et par millimeter imellem. Pil og pres hvidløg og rør det sammen med paprika og smør. Smør blandingen på sellerien og krydr med salt og peber. Kom dem i et ovnfast fad og bag i 30-40 min. til det er mørt.
Kog linserne som anvist på pakken.
Skræl rødbede og riv groft. Kom det i en skål og bland med mandler og rosiner. Riv appelsinskal fint henover og pres saften op i skålen. Skræl ingefær, riv fint og bland i salaten med five spice, olivenolie og sukker. Rør det hele grundigt sammen og smag til med salt og peber.
Skær stokken fra bladene og kassèr den. Skær bladene i strimler. Varm en stegepande op med lidt olie. Steg strimlerne hurtigt ved høj varme i 1 min. Krydr med salt og peber.
Smør sellerie med BBQ-sauce. Kom linser i bunden af en tallerken, fordel rødbedesalat ovenpå og læg selleriet på. Top med kålstrimlerne.
Håber maden smager!
