Julefrokost
Laktosefri
Glutenfri
4 dages holdbarhed
Frisk rødkålssalat / Æbleflæsk
med æble og løgNy opskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Små retter til julefrokosten eller til anden hyggelig lejlighed. 
Små retter til julefrokosten eller til anden hyggelig lejlighed. 
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Svovldioxid
 
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Peber
 - Salt
 - Sukker
 
Svinebryst i skiver
400 g
Løg
2 stk
Æble
1 stk
Timian
½ pose
Rødkål
1 stykke
Appelsin
½ stk
Granatæble
½ stk
Tranebær 
1 pk
Sukker
1 spsk
Rød balsamico
1 spsk
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
 - 917 kcal
 - Fedt:
 - 61 g
 - Kulhydrater:
 - 56 g
 - Protein:
 - 36 g
 
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tip fra kokken:
Du kan også stege flæsket i ovnen i en bradepande med bagepapir. Tænd ovnen på 225°C varmluft og steg 15-20 min. men hold øje med dem.
 Krydr kødet med salt og peber. Varm en stegepande op til høj varme. Brun kødet ca. 1 min. på hver side. Skru ned til middelvarme og steg videre til de er gyldne og sprøde. Vend skiverne jævnligt. Læg flæsket på køkkenrulle i ca. 1 min. Gem panden.
 Pil løg og skær i skiver. Del æble, fjern kernehuset og skær i tynde både. Varm panden op med fedt fra flæsket. Steg løg i 2-3 min. til de får lidt farve. Tilsæt æblebåde og timian og steg videre ved middelvarme ca. 5 min. Kom flæskestykkerne på panden og vend sammen.
 Skær rødkålen i tynde strimler og kom det i en skål. Riv appelsinskal fint hen over. Skær toppen og bunden af appelsinen og fjern resten af skallen med en lille skarp kniv. Skær forsigtigt fileter/både af frugtkødet ved at føre kniven mellem lamellerne. Pres lidt af saften over kålen.
 Halvér granatæble, hold det med skærefladen nedad og bank på bagsiden med en stor ske, så kernerne kommer ned i skålen. Tilsæt tranebær, sukker, balsamico samt lidt salt og peber. Vend det godt sammen og top med appelsinfileterne. Du kan med fordel lave salaten lidt i forvejen.
Håber maden smager!
