Jul
3 dages holdbarhed
Medister & Frikadeller
med 2 slags kålNy opskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Små retter til julefrokosten eller til anden hyggelig lejlighed.
Små retter til julefrokosten eller til anden hyggelig lejlighed.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Æg·
- Gluten·
- Mælk·
- Hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Mel
- Olie
- Peber
- Salt
- Smør
- Sukker
- Vand
Medisterpølse
2 stk
Hvidkål
1 stykke
Smør
1 spsk
Mel
1½ spsk
Letmælk
2½ dl
Vand
2 spsk
Hakket gris & kalv
300 g
Løg
½ stk
Æg
1 stk
Mel
1 spsk
Vand
½ dl
Rødkål, forkogt
½ glas
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 863 kcal
- Fedt:
- 53 g
- Kulhydrater:
- 35 g
- Protein:
- 60 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Varm en stegepande op med lidt olie eller smør. Steg pølsen ved middelhøj varme på begge sider ca. 15 min. i alt.
Skær hvidkålen i strimler og kog i lidt saltet vand i en gryde med låg i ca. 10 min til den er mør. Hæld vandet fra. Smelt smør i en gryde, tilsæt mel og pisk det godt sammen. Tilfør mælk og vand lidt ad gangen og kog det sammen 3-4 min. under omrøring. Hvis saucen klumper gør det ikke noget, brug en stavblender til at samle den. Kom hvidkålen i saucen og varm igennem. Smag til med lidt sukker, salt og peber.
Skræl og riv løg groft. Rør kødet med lidt salt og peber. Tilsæt løget, æg, mel, vand, og rør det godt sammen.
Varm en pande op med lidt olie. Form farsen til frikadeller, med en spiseske. Brun frikadellerne ca. 2 min. på hver side. Skru ned til middel varme og steg ca. 4 min. mere på hver side til de er gennemstegte. Læg på et fad og hold dem lune.
Varm evt. rødkålen i en kasserolle, hvis det ønskes.
Håber maden smager!