Kinesisk nudelsuppe med tofu, chiliolie, svampe og æg

Kina

Vegetar
Laktosefri
5 dages holdbarhed

Kinesisk nudelsuppe med tofu

chiliolie, svampe og æg
Ny opskrift
Under 30 min
17 Ingredienser
Kinesisk suppe inspireret af suānlà tāng. Suppe med tofu, shiitake, sammenpisket æg og chiliolie i en syrlig og rig bouillon.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Æg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Soja
    ·
  • Sesamfrø
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Vand
Liste
Liste
Billeder
Ingefær
½ stk
Hvidløg
1 fed
Chiliflager
½ pose
Paprika
½ tsk
Olie
1½ spsk
Shiitake svampe
1 pk
Champignon
100 g
Ingefær
Porre
½ stk
Hvidløg
1 fed
Sesamolie
½ spsk
(Sesamfrø)
Vand
5 dl
Hvidvinseddike
½ spsk
(Svovldioxid)
Grøntsagsbouillon
1 pose
Sojasauce
1 pose
(Soja)
Nudler
125 g
(Æg, Gluten, Hvede)
Porre
¼ stk
Tofu
½ pakke
(Soja)
Æg
2 stk
(Æg)
Næringsindhold (per portion)
Energi:
549 kcal
Fedt:
23 g
Kulhydrater:
58 g
Protein:
26 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

 Pil hvidløg og hak fint. Skræl ingefær og riv det fint. Kom hvidløg, halvdelen af ingefær, chiliflager, paprika og olie i en lille gryde. Varm op ved middel varme og rør af og til ca. 5 min. til hvidløget begynder at tage farve. Stil til side til servering.
Skyl og skær begge slags svampe i skiver. Del porre på langs og skyl grundigt indvendigt. Skær i skiver på ca. ½ cm. Pil og pres hvidløg. Varm lidt olie op til middelhøj varme i en stor gryde. Sautér svampene under omrøring ca. 3 min.
Tilsæt sesamolie, porre, hvidløg og resten af ingefær og steg yderligere ca. 1 min. Tilsæt vand, eddike, grøntsagsbouillon og soja. Kog op og lad simre ca. 12 min.
Kog nudler efter anvisning på pakken. Hak noget af det lysegrønne på porren i små tern. Skær tofu i små tern.
Pisk æg sammen i en lille skål. Rør i gryden mens ægget hældes i den varme suppe. Lad det simre yderligere 1 min. Smag til med lidt salt og friskkværnet sort peber. Tilsæt tofu og lad det varme 1 min.
Fordel nudler i serveringsskåle og hæld den varme suppe over. Top med hakket porre og dryp lidt chiliolie over.
Håber maden smager!