Kina
Laktosefri
3 dages holdbarhed
Zhajiangmian – Nudelwok med svinekød
chili, hvidløg, ingefær og bønnespirerNy opskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
En umami-rig ret fra det nordlige Kina. Saucen laves normalt med fermenteret sojabønnepasta - her har vi erstattet den med hoisinsovs. Vi synes, den er super lækker!
En umami-rig ret fra det nordlige Kina. Saucen laves normalt med fermenteret sojabønnepasta - her har vi erstattet den med hoisinsovs. Vi synes, den er super lækker!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Æg·
- Gluten·
- Soja·
- Sesamfrø·
- Svovldioxid·
- Hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olie
- Vand
Nudler
125 g
Ingefær
½ stk
Hvidløg
1½ fed
Rød chili
½ stk
Forårsløg
½ bundt
Hakket gris & kalv
300 g
Hoisinsauce
1 pose
Sojasauce
1½ spsk
Kinesisk soja
1 tsk
Vand
¾ dl
Sesamolie
½ spsk
Rødvinseddike
½ spsk
Sesamfrø
½ pose
Skoleagurk
1 stk
Bønnespirer
½ pk
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 635 kcal
- Fedt:
- 23 g
- Kulhydrater:
- 66 g
- Protein:
- 42 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Rist sesamfrø på en tør pande til de er gyldne. Skræl ingefær, pil hvidløg og hak begge dele fint. Skyl og skær chili i skiver (fjern kernerne eller reducér mængden, hvis du ikke vil have det så stærkt). Rens forårsløg og skær den hvide del i ca. 1 cm stykker. Hak den grønne del fint.
Kog nudler efter anvisning på pakken.
Varm lidt olie op i en wok eller stor pande. Svits svinekød ca. 5 min. til det får farve. Tilsæt de hvide stykker forårsløg, hvidløg, ingefær og chili. Svits yderligere ca. 1 min. Rør hoisinsauce, begge slags soja og vand i. Lad det koge sammen ca. 2 min. Smag saucen til med sesamolie og rødvinseddike.
Skær agurk i grove stykker. Skyl bønnespirer.
Vend de kogte nudler sammen med zhajiang-saucen. Drys med sesamfrø og det grønne fra forårsløg. Servér sammen med grøntsager.
Håber maden smager!