Sød kartoffelsuppe med palmekål og surdejsbrød
Vegetar
Laktosefri
4 dages holdbarhed

Sød kartoffelsuppe

med palmekål og surdejsbrød
Ny opskrift
Under 30 min
15 Ingredienser
Palmekål, også kendt som sortkål eller cavolo nero, er en italiensk kålsort med mørkegrønne blade og en let bitter smag. Den er rig på vitaminerne A, C og K samt antioxidanter.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten
    ·
  • Nødder
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede
    ·
  • Cashewnødder

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Peber
  • Salt
  • Vand
Liste
Liste
Billeder
Løg
1 stk
Hvidløg
1 fed
Ingefær
½ stk
Sød kartoffel
1 stk
Æble
½ stk
Vand
½ ltr
Grøntsagsbouillon
½ pose
Æbleeddike
¼ pose
(Svovldioxid)
Røget paprika
½ tsk
Kokoscreme
1 pose
Brød
2 stk
(Gluten, Hvede)
Palmekål
½ pose
Jalapeño, frisk
½ stk
Lime
1 stk
Cashewnødder
½ pose
(Nødder, Cashewnødder)
Oregano, frisk
½ pk
Næringsindhold (per portion)
Energi:
550 kcal
Fedt:
18 g
Kulhydrater:
82 g
Protein:
14 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Skræl ingefær, pil løg og hvidløg og hak det hele groft. Varm en gryde op med lidt olie og steg det hele ca. 2-3 min. ved middel varme. Skræl sød kartoffel, del æble i kvarte og fjern kernehus. Skær begge i mindre tern og kom i gryden. Tilsæt vand, bouillon, eddike, røget paprika og kokoscreme. Kog ca. 15 min. til kartoflen er mør. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber.
 Flæk bollerne og varm dem i en brødrister.
 Skær stokken fra i bunden af palmekål. Skær resten i strimler. Skær chili i tynde skiver og del lime i kvarte. Hak oregano fint. Varm en stegepande op med lidt olie, steg palmekål og chili ved høj varme ca. 1-2 min. Krydr med salt og peber. Kom cashew og oregano på.
Servér suppen i skåle toppet med stegt palmekål og pres lidt lime over hver portion. Spis brødet til suppen.
Håber maden smager!