Broccolitærte med gedeost og salat med syltede valnødder og løg
Vegetar
3 dages holdbarhed

Broccolitærte med gedeost

og salat med syltede valnødder og løg
Ny opskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Tærtebagning bliver ret nemt med denne færdige tærtedej, lige klar til brug.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Valnødder
    ·
  • Laktose
    ·
  • Æg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Mælk
    ·
  • Nødder
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Peber
  • Salt
  • Vand
Liste
Liste
Billeder
Broccoli
1 stk
Æg
3 stk
(Æg)
Creme fraiche 38%
1 bæger
(Mælk, Laktose)
Tanelli ost
1 pk
(Mælk, Laktose)
Gedeost
½ stk
(Mælk, Laktose)
Tærtedej grov
275 g
(Gluten, Hvede)
Skalotteløg
1 stk
Valnøddebrud
1 pose
(Nødder, Valnødder)
Honning
1 spsk
Rød balsamico
1 spsk
(Svovldioxid)
Vand
1 spsk
Grov luksus salat
100 g
Næringsindhold (per portion)
Energi:
1042 kcal
Fedt:
74 g
Kulhydrater:
56 g
Protein:
38 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Hvis du ikke har en tærteform kan en stegepande, der kan tåle ovn også bruges.

Tag tærtedejen ud af køleskabet og lad den hvile i emballagen i 15 min, hvis du har tid ellers undlad det. Tænd ovnen og varm op til 180°C (Varmluft).
 Rul dejen ud i en passende tærteform. 2-3 personer Ø18-20 cm. 4-6 personer Ø24-28 cm. Prik huller i dejen med en gaffel og forbag tærten uden fyld i 8-10 min. 
Skyl broccoli og skær i mindre buketter. Brug også gerne stokken. Kom dem i en gryde med lidt vand, så det lige dækker bunden. Kog op og damp under låg i 3-4 min. Hæld vandet fra.
 Pisk æg sammen med creme fraiche i en skål. Riv Tanelli ost i og krydr med lidt salt og peber. Kom broccoli i tærtebunden, hæld æggemassen over og fordel det. Skær gedeosten i skiver og læg dem ovenpå. Bag tærten ca. 15-20 til æggemassen har sat sig.
 Pil skalotteløg og skær i skiver. Varm lidt olie op i en lille kasserolle og steg løg og valnødder i 1-2 min. Kom honning, balsamico og vand ved og lad det koge ind til det tykner lidt. Sluk for varmen og lad det køle lidt af.
Vend salaten med de syltet valnødder og løg og servèr til tærten.
Håber maden smager!