Birria taco - Chilistegt fyldt tortilla med pulled pork, mozzarella og mangosalsa

Streetfood

5 dages holdbarhed

Birria taco - Chilistegt fyldt tortilla

med pulled pork, mozzarella og mangosalsa
Ny opskrift
Under 30 min
16 Ingredienser
Birria tacos er en traditionel mexicansk ret, der har vundet popularitet verden over. De stammer fra delstaten Jalisco i Mexico og er typisk lavet med braiseret kød.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Mælk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Salt
  • Vand
Rødløg
½ stk
Hvidløg
2 fed
Tomat
1 stk
Rød chili
½ stk
Tomatpuré
½ pose
Røget chili
½ pose
Oksebouillon
½ pose
Vand
½ dl
Pulled pork
300 g
(Selleri, Sennep)
Koriander, frisk
⅓ pk
Tortilla-wrap
4 stk
(Gluten, Hvede)
Revet ost
50 g
(Mælk, Laktose)
Mango
1 stk
Koriander, frisk
½ pk
Skoleagurk
1 stk
Rødløg
½ stk
Lime
½ stk
Næringsindhold (per portion)
Energi:
748 kcal
Fedt:
22 g
Kulhydrater:
91 g
Protein:
46 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Pil og hak hvidløg og hele rødløget fint. Skyl og skær tomat og chili i tern.
Varm lidt olie op i en gryde. Sautér halvdelen af løget, hvidløg, chili og tomat ca. 1 min. Tilsæt tomatpuré, røget chili, bouillon og vand. Lad det simre i 3 min. Tilføj pulled pork og væden fra pakken og lad det hele simre under låg ca. 10 min. Vend kødet et par gange undervejs.
Skræl og skær mango i tern. Hak koriander (resten skal bruges senere) fint. Skær agurk i tern. Kom det hele i en skål med resten af rødløget og krydr med presset limesaft og lidt salt.
Tag kødet op af gryden og kom det i en skål. Kom resten af koriander i saucen i gryden. Blend saucen med en stavblender til den er glat.
 Læg tortillas ud på bordret. Træk det stegte kød fra hinanden med to gafler. Fordel kødet og revet ost på den ene halvdel af hvert brød. Fold den anden halvdel over fyldet. Pensl brødet med lidt af saucen. Varm lidt olie op i en stegepande. Steg 2 tortillas ad gangen ca. 1 min. på hver side til de er pænt brune.
Hæld tacosauce i en lille skål pr. person. Halvér de stegte tortillas og servér med mangosalsa og sauce. Spis ved at dyppe tacoen i saucen.
Håber maden smager!