Falafel i pitabrød med myntesalat, yoghurtdressing og hummus

Streetfood

Vegetar
5 dages holdbarhed

Falafel i pitabrød med myntesalat

yoghurtdressing og hummus
Ny opskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Falafel er en populær ret bestående af krydrede, friturestegte kikærtekugler. Den stammer fra Egypten og er en vigtig del af det mellemøstlige køkken.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Mælk
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olivenolie
  • Peber
  • Salt
  • Sukker
Kikærter
½ dåse
Hvidløg
½ fed
Citronsaft
½ spsk
Olivenolie
½ spsk
Spidskommen
¼ tsk
Rødkål
½ stykke
Citron
½ stk
Sukker
½ tsk
Rødløg
½ stk
Skoleagurk
1 stk
Tomat
1 stk
Mynte, frisk
½ pk
Olivenolie
½ spsk
Falafel
300 g
(Havre)
Hvidløg
½ fed
Yoghurt naturel
1 bæger
(Mælk, Laktose)
Pitabrød
2 stk
(Gluten, Hvede)
Næringsindhold (per portion)
Energi:
880 kcal
Fedt:
28 g
Kulhydrater:
122 g
Protein:
36 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
Hæld vandet fra kikærterne, men gem et par spsk. Pil hvidløg. Kom kikærterne, ½-1 spiseskefuld af vandet, hvidløg, presset citronsaft, olivenolie, spidskommen og lidt salt i en blendeskål. Blend med en stavblender til det er glat.
 Snit rødkål fint og kom det i en skål. Pres citronsaft over og tilsæt sukker. Vend godt sammen, gerne med hænderne, og lad det stå indtil servering. Smag til med lidt salt.
 Pil og hak rødløg fint. Skær agurk og tomat i små tern. Pluk mynte og hak det groft. Bland det hele i en skål med olivenolie og lidt salt.
Varm falaflerne i ovnen ca. 7-8 min. til de er varme og sprøde.
 Pil og pres hvidløg og bland med yoghurt i en skål. Krydr med lidt salt og friskkværnet sort peber.
Varm pitabrødene 2-3 min. i ovnen. Fyld de varme pitabrød med sur rødkål, myntesalat, falafel, hummus og yoghurtdressing.
Håber maden smager!