Streetfood
5 dages holdbarhed
Kebabakia & tirokafteri
med græske dirty fries og pimientos de padrónNy opskrift
Under 40 min
19 Ingredienser
Tirokafteri, også kendt som "χτυπητή" på græsk, er en krydret dip lavet af fetaost, olivenolie og peberfrugt. Denne pikante forret er populær i Grækenland og serveres ofte med brød eller kiks.
Tirokafteri, også kendt som "χτυπητή" på græsk, er en krydret dip lavet af fetaost, olivenolie og peberfrugt. Denne pikante forret er populær i Grækenland og serveres ofte med brød eller kiks.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Æg·
- Gluten·
- Mælk·
- Hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Peber
- Salt
- Vand
Kartofler, medium
400 g
Bredbladet persille
½ pk
Salatost i kryddermarinade
35 g
Oliven
½ pose
Bredbladet persille
½ pk
Hvidløg
1 fed
Pasteuriseret æg
½ bæger
Vand
3 spsk
Rasp
½ pose
Hakket oksekød
300 g
Paprika
½ pose
Spidskommen
½ spsk
Oregano
½ pose
Chiliflager
¼ pose
Yoghurt naturel
1 bæger
Ajvar
½ pose
Salatost i kryddermarinade
35 g
Hvidløg
½ fed
Chiliflager
¼ pose
Pimientos de Padrón
1 pose
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 804 kcal
- Fedt:
- 47 g
- Kulhydrater:
- 50 g
- Protein:
- 46 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen og varm op til 225°C (Varmluft).
Skær kartoflerne i stave som pommes frites. Læg dem på en bageplade med bagepapir og vend med lidt olie fra osten og salt. Bag midt i ovnen ca. 20 min. til de er gyldenbrune.
Skyl og hak alt persillen fint og kom halvdelen i en skål. Pil og pres hvidløg i og tilsæt æg, vand og rasp. Bland sammen med hakket kød, paprika, spidskommen, oregano, chiliflager, salt og lidt friskkværnet sort peber. Form farsen til 2 aflange bøffer pr. person.
Varm lidt olie fra osten op i en stor (grill)pande og steg kebabakia ca. 2 min. på hver side. Læg dem i et ildfast fad og steg i ovnen (under bagepladen) ca. 10 min. til kødet er gennemstegt.
Pil hvidløg og kom i en blendeskål. Tilføj yoghurt, ajvar, salatost uden marinade og chiliflager. Blend til en sauce med en stavblender. Smag til med lidt salt og friskkværnet sort peber.
Varm lidt olie fra osten op i en stor stegepande og steg pimientos de padrón ca. 3 min. Krydr med lidt salt og peber.
Kom fritterne i en serveringsskål. Kom lidt tirokafteri over og smuldr salatost på. Top med oliven og resten af persillen.
Servér kebabakia med græske dirty fries, pimientos de padróns og resten af tirokafteri.
Håber maden smager!