Thailandske reje/svinekødsdeller med lime, mynte, koriander og sød chilidip

Streetfood

Laktosefri
3 dages holdbarhed

Thailandske reje/svinekødsdeller

med lime, mynte, koriander og sød chilidip
Ny opskrift
Under 40 min
17 Ingredienser
Denne ret er en klassiker i det sydøstasiatiske køkken.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Æg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Krebsdyr
    ·
  • Soja
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
Basmatiris
135 g
Hvidløg
1 fed
Ingefær
½ stk
Lime
½ stk
Koriander, frisk
¼ pk
Mynte, frisk
¼ pk
Rejer (har været frosset)
175 g
(Krebsdyr)
Rasp
½ pose
(Gluten, Hvede)
Chiliflager
½ pose
Sojasauce
1 spsk
(Soja)
Pasteuriseret æg
½ bæger
(Æg)
Hakket gris & kalv
300 g
Lime
½ stk
Icebergsalat
½ stk
Mynte, frisk
½ pk
Koriander, frisk
½ pk
Sød chilisauce
2 pose
Næringsindhold (per portion)
Energi:
719 kcal
Fedt:
19 g
Kulhydrater:
82 g
Protein:
55 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
Kog risene som anvist på posen.
Pil hvidløg, skræl ingefær og riv begge fint. Riv limeskal fint. Hak koriander og mynte fint (resten skal bruges senere). Pres forsigtigt væsken ud af rejerne og hak dem groft. Kom det hele i en skål sammen med rasp, chiliflager, soja, æg, presset limesaft og hakket gris og kalvekød. Bland farsen godt og form til 4 små deller pr. pers.
Varm rigeligt olie op til høj varme på en stegepande. Steg dellerne ca. 2 min. på hver side til de har en pæn stegeflade. Skru ned for varmen og steg færdigt ca. 10 min. på alle sider til de føles faste.
Skær lime i både. Pluk blade fra icebergsalat, mynte og koriander. Anret alt på et serveringsfad eller i separate skåle.
 Læg dellerne i salatblade med lidt mynte og koriander. Pres lime og dryp søde chilisauce på. Servér med ris til.
Håber maden smager!