Grillede oksetykstegsbøffer med bearnaise, hvidløgskartofler og stegt hjertesalat

Grill

Glutenfri
5 dages holdbarhed

Grillede oksetykstegsbøffer med bearnaise

hvidløgskartofler og stegt hjertesalat
Ny opskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Bearnaise. En klassisk fransk sauce lavet på smør, æggeblommer, eddike og estragon. Den er cremet, syrlig og urtet, perfekt til bøf eller grillmad.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Æg
    ·
  • Mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Olivenolie
  • Peber
  • Salt
Hvidløg
3 fed
Kartofler, medium
400 g
Olivenolie
1 spsk
Oksetykstegsbøf
2 stk
Hjertesalat
1 stk
Salatløg
1 stk
Tanelli ost
1 pk
(Mælk, Laktose)
Bearnaisesauce
1 pose
(Æg, Mælk, Laktose)
Næringsindhold (per portion)
Energi:
733 kcal
Fedt:
44 g
Kulhydrater:
42 g
Protein:
42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd grillen, hvis du ønsker at tilberede retten på grill. Ellers tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
Pil og pres hvidløg. Skær kartoflerne i halve (eller kvarte afhængig af størrelse) og bland med lidt olivenolie, hvidløg, salt og peber. Grill: Læg dem i en alubakke eller pak dem i pakker med dobbelt stanniol og grill på direkte varme under låg ca. 20 min. Hold øje med dem, da temperaturen kan variere meget. Ovn: Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i 15-20 min.
Grill: Brun bøfferne af på direkte varme. Flyt dem til indirekte varme og steg færdig ca. 7-9 min. i alt. Vend dem undervejs. Pande: Varm en (grill)pande op til høj varme og tilsæt en smule olie. Brun bøfferne på begge sider, så de får en stegeskorpe. Skru ned og steg videre ca. 5-7 min på hver side, så er bøffen medium. Færdige: Tag bøfferne af varmen og læg på et fad. Krydr med salt og peber. Lad bøfferne trække et par min. inden severing.
 Del salaten i halve eller kvarte, hvis de er meget store. Skyl dem og tør grundigt, brug evt. en salatslynge. Pensl dem med olivenolie og drys med lidt salt. Grill: på direkte varme ca. 2 min. på hver af skærefladerne. Pande: Varm panden op på høj varme og steg salaten som på grill. Garnér: Pil løg og skær i kvarte. Del dem i flager og bland med hjertesalaten. Riv osten over til sidst.
 Kom saucen i en lille gryde og varm den op ved lav varme (max 60°C) under omrøring. Du kan også varme saucen ved at komme emballagen i en gryde med 60°C vand i ca. 5 min.
Skær evt. bøfferne i skiver og anret dem med hvidløgskartofler, bearnaise og hjertesalat.
Håber maden smager!