Glutenfri
4 dages holdbarhed
Okinawa taco rice
med salsaNy opskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
Taco Rice (タコライス) stammer fra Okinawa, Japan og blev skabt i 1980'erne af Matsuzo Gibo. Retten opstod som en fusion af mexicanske tacos og japansk ris, målrettet amerikanske soldater stationeret på Okinawa. Den består af krydret hakket oksekød, ris, ost, salat og tomater, ofte toppet med salsa. I dag er den en populær lokal ret på Okinawa.
Taco Rice (タコライス) stammer fra Okinawa, Japan og blev skabt i 1980'erne af Matsuzo Gibo. Retten opstod som en fusion af mexicanske tacos og japansk ris, målrettet amerikanske soldater stationeret på Okinawa. Den består af krydret hakket oksekød, ris, ost, salat og tomater, ofte toppet med salsa. I dag er den en populær lokal ret på Okinawa.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Soja·
- Mælk
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olie
- Peber
- Salt
- Vand
Basmatiris
135 g
Hakket oksekød
300 g
Grøntsagsbouillon
½ pose
Mexico mix-krydderi
1 pose
Sojasauce
½ pose
Vand
½ dl
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Avocado
1 stk
Revet cheddar
50 g
Tomatsalsa
1 pose
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 756 kcal
- Fedt:
- 33 g
- Kulhydrater:
- 68 g
- Protein:
- 46 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Kog risene som anvist på posen.
Varm lidt olie op til høj varme i en gryde. Læg kødet på i ét stykke og brun ca. 1 min. på hver side, så det får stegeskorpe. Del nu kødet fra hianden med en grydeske og tilsæt bouillon, mexico-krydderi, soja og vand. Steg i 3-5 min. til væsken er kogt ind. Smag til med salt og peber.
Skyl tomat og hjertesalat. Skær tomat i tern og salaten i strimler. Del avocado og fjern stenen. Tag kødet ud med en ske og skær i skiver.
Kom risen i bunden af dybe skåle, drys med ost og top med mexi kød. Kom salat, tomat og tomatsalsa over til sidst.
Håber maden smager!