Rengøring af støbejernspande: en praktisk guide

At lave mad i en støbejernspande er en sand fornøjelse, med at holde den ren kan nogle gange være lidt udfordrende. Er det noget, du kan nikke genkendende til, får du her en simpel guide til rengøring af din støbejernspande.

Hvorfor er rengøring af støbejernspander så vigtig?

Størstedelen af magien ved at bruge en støbejernspande kommer fra dens unikke evne til at holde på varmen i lang tid. Men for at sikre at din støbejernspande holder sig i topform, skal du passe godt på den. Det betyder regelmæssig rengøring og ordentlig pleje.

Sådan rengøres din støbejernspande

Først og fremmest er det vigtigt at vide, at du aldrig må rengøre din støbejernspande med sæbevand, da det simpelthen kan ødelægge pandens non-stick belægning. Når det kommer til din støbejernspande, er vand og madolie dine bedste venner. Når du har brugt din støbejernspande, kan du bruge en opvaskebørste og noget varmt vand til at fjerne eventuelle madrester. Når panden er ren, kan du gnide lidt madolie ind i panden med et stykke køkkenrulle.

Sådan rengøres din støbejernspande med salt

Salt er effektivt til at opløse både fedt og snavs og er derfor et effektivt middel, når det kommer til at rengøre din støbejernspande. Det er super simpelt og vil ikke skabe pandens naturlige non-stick belægning. Se bare her, hvor let det er!

  • Trin 1: Du tager blot din støbejernspande og fylder bunden med nok groft salt til at dække pandefladen.
  • Trin 2: Herefter varmer du panden op lige så stille, så saltet får lov til at lave sin magi.
  • Trin 3: Når saltet har opløst al fedt og snavs, slukker du for varmen igen og fjerner al salt og opløst snavs med en klud.
  • Trin 4: Når panden er ren, kan du igen gnide lidt madolie ind i panden med et stykke køkkenrulle. Og voila! Så er din støbejernspande så god som ny.

Vi håber, at denne guide kan hjælpe dig med at holde din støbejernspande i topform, så du kan få mest ud af dine køkkenredskaber.