Ovnbagt laks: find den perfekte kernetemperatur

Nøglen til succes, når det kommer til ovnstegt laks, er at holde styr på laksens kernetemperatur. Men hvordan ved man, hvilken kernetemperatur der er optimal? Få svaret her!

Hvorfor er kernetemperaturen vigtig?

At kende den ideelle kernetemperatur for laks og hvordan man måler den, er afgørende for at opnå det perfekte resultat hver gang. Kernetemperaturen i din laks ved tilberedning afgør, om den bliver tør eller saftig, overstegt eller perfekt tilberedt. Brugen af et stegetermometer, når man laver ovnstegt laks, gør det nemmere at få præcise resultater hver gang.

Hvad er den perfekte kernetemperatur for laks?

For de bedste resultater anbefaler vi en kernetemperatur på ca. 60°C for lækker gennemstegt laks. Husk at laksens størrelse og ovntemperaturen har betydning for, hvor længe laksen skal stege i ovnen.

Tips til tilberedning af laks i ovnen

Ud over den korrekte kernetemperatur er der andre faktorer, der bidrager til, at laksen bliver perfekt tilberedt. Ved at følge disse tips og tricks kan du sikre, at din ovnbagte laks altid er saftig, smagfuld og præcis, som du ønsker den.

  • Temperaturen i ovnen: En ovntemperatur på 125°C er optimal for at få en saftig og velsmagende laks.
  • Tilberedningstid: Den tid, det tager at tilberede laksen, afhænger af dens størrelse. Som tommelfingerregel kan du regne med 15–20 minutter pr. kilogram i en 125°C varm ovn.
  • Krydderier: Vær ikke bange for at eksperimentere med forskellige krydderier, når du laver ovnbagt laks. Citron, dild og hvidløg passer godt til laks, men du kan også prøve andre smagsvarianter for en spændende twist.

Nu hvor du kender hemmeligheden bag den perfekte ovnbagte laks, hvorfor så ikke sætte dine nye færdigheder på prøve i aften? Ved hjælp af vores guide vil du hurtigt mærke, hvor nem og bekvem madlavningen bliver, når du har fuld kontrol over resultatet.

Savner du inspiration til lækre retter med laks? På ugens menu hos RetNemt Måltidskasser finder du masser af lækre opskrifter med laks og øvrige fisk og skaldyr, der giver gode smagsoplevelser på tallerkenen.