Tunfrikadeller med kapersdip og grønt
25-35
5 dages holdbarhed

Tunfrikadeller med kapersdip og grønt

En rigtig børnevenlig og nem ret. Tundellerne serveres med grøntsags-stave og en smagfuld dip, der nemt kan tilpasses børnenes ønsker. Dertil små kartofler.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • fisk,
  • mælk,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Olivenolie

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Løg
1 stk
Kapers
½ glas
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
4+2 spsk
Tun i vand (Fisk)
2 dåse
Timian
⅓ pose
Citron
½ stk
Rasp (Gluten, Hvede)
1+½ dl
Pasteuriseret æg (Æg)
½ bæger
Gulerod
2 stk
Agurk
½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 639 kcal
  • Fedt 10 g
  • Kulhydrater 81 g
  • Protein 56 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 20 min. til de slipper, når man stikker i dem.
  2. Kapersdip: Hak løg og kapers fint. Bland halvdelen af løget med kapers og 4 spsk creme frisk og smag til med salt og peber. Sæt på køl til resten af retten er klar.
  3. Tundeller: Hæld vandet fra tunen og kom det i en skål med resten af løget. Skyl timian og riv bladene af 1 stilk i skålen. Riv citronen og tilsæt ½ tsk citronskal, creme frisk, 1 dl rasp, æg, salt og peber. Rør det godt sammen.
  4. Form runde kugler af tunfarsen og rul dem i resten af raspen. Opvarm en pande med olie og steg frikadellerne gyldne.
  5. Skræl gulerødder og skær dem i stave. Skær også agurk i stave og citron i både.
  6. Hæld vandet fra kartoflerne og vend dem med lidt olivenolie og resten af timianbladene. Servér det hele sammen på et stort fad, hvor der kan dyppes i kapersdippen.