30-40
Mad til 2 dage
Glutenfri
5 dages holdbarhed
Classic chili con carne med ris og creme frisk
Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion af chili con carne classic. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og ret billigt.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- mælk,
- selleri
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer
- Olie
- Salt
- Peber
Det skal du bruge
Løg
1½ stk
Hvidløg solo
⅔ stk
Chili rød
1 stk
Ris, hvide
400 g
Gulerod
4 stk
Hakket oksekød
600 g
Mexico mix-krydderi (Selleri)
3 tsk
Hakkede tomater
1 dåse
Chilibønner
1 dåse
Creme frisk (Mælk, Laktose)
1½ dl
Ernæringsberegning (pr. portion)
- Energi 788 kcal
- Fedt 21 g
- Kulhydrater 104 g
- Protein 46 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
- Pil løgene og hvidløget og hak det fint. Skyl og hak chili fint TIP: Fjern frøvægge og frø hvis du ikke vil have det for stærkt.
- Kog ris under låg i 7 dl vand tilsat 1 tsk salt. Skru ned til svag varme, når vandet koger og kog i 12 min. Sluk og lad dem hvile til resten af retten er færdig.
- Skræl gulerødder og skær dem i små, mundrette tern.
- Lad lidt olie blive varmt i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme. Svits kødet ca. 3 min. til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt løg, hvidløg, chili og mexico-krydderi og steg i yderligere 2 min.
- Kom gulerødder, hakket tomat og chilibønner inkl. lage i gryden med kødet. Tilsæt 1 tsk salt og lad retten koge under låg ved middel varme i 16 min. Rør af og til. Smag til med salt og peber. Servér rygende varm med ris og creme frisk. Sæt halvdelen af chilien på køl til næste dag.
- DAG 2: Hæld chilien i en gryde og varm den godt igennem ca. 12 min. Kog en kedel vand og hæld over risene og lad trække 2 min. så de er varme. Hæld vandet fra i en sigte og servér dem til chilien med resten af creme frisken TIP: Du kan også blande ris og chili og varme det sammen.