Mulligatawny suppe med kylling og naan
5 dages holdbarhed

Mulligatawny suppe

med kylling og naan
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
13 Ingredienser
Mulligatawny er en krydret anglo-indisk suppe fra Sydindien. Navnet stammer fra tamilsk og betyder "pebervand." Suppen indeholder typisk grøntsager, kylling og ofte med kokosmælk eller fløde.

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Mælk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Smør
  • Mel
  • Vand
  • Salt
  • Peber
Hvidløg
2 fed
Løg
2 stk
Gulerod
2 stk
Bladselleri
2 stilk
(Selleri)
Æble
2 stk
Smør
1 spsk
(Mælk, Laktose)
Mel
1 spsk
(Gluten, Hvede)
Vand
8 dl
Karry
2 pose
Three spices
1 pose
Hønsebouillon
2 pose
Kokosmælk
4 dl
Tomatpuré
1 pakke
Røde linser
½ pose
Kyllingebryst
560 g
Naanbrød
4 stk
(Gluten, Mælk, Hvede, Laktose)
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 849 kcal
  • Fedt: 29 g
  • Kulhydrater: 93 g
  • Protein: 53 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
 Pil hvidløg og løg og hak begge fint. Skræl gulerod, skyl bladselleri og æble. Skær de hele i mindre tern. 
Smelt smør i en rumlige gryde. Steg alle grøntsagerne ved mellemhøj varme i 5 min. Rør hyppigt i gryden. Kom mel på og rør rundt i ½ min. Tilsæt vand, karry, three spice, bouillon, kokosmælk, tomatpuré og røde linser. Kog det hele i 7 min.
 Skær kyllingen i tern på ca. 1x1 cm. Kom kyllingen i suppen og rør rundt, så den er godt fordelt. Kog i yderligere 5 min. Smag det til med salt og peber.
 Varm naanbrødene i ovnen i 3-5 min. 
Servér suppen med naanbrød til.
Håber maden smager!