Donburi med ponzubagt laks, ingefærsyltet agurk og avocado
25-35
4 dages holdbarhed

Donburi med ponzubagt laks, ingefærsyltet agurk og avocado

Med marinerede ris, avocado og ingefærsyltet agurk

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • gluten,
  • fisk,
  • soja,
  • sesamfrø,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Sukker

Det skal du bruge

Risottoris
150 g
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
1+½ spsk
Ingefær
½ stk
Skoleagurk
1 stk
Aioli (Æg)
½ pakke
Sojasauce (Soja)
1 spsk
Laksefilet u. skind (har været frosset) (Fisk)
2 stk
Ponzu sauce (Gluten, Soja, Hvede)
½ pose
Rødkål
½ stykke
Avocado
½ stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pose
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 828 kcal
  • Fedt 40 g
  • Kulhydrater 80 g
  • Protein 37 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 125°C (Varmluft).
  2. Marinerede ris: Skyl risene under koldt vand i 5 min. Dræn dem, kom i en gryde med 2¼ dl vand og bring i kog. Lad det simre under låg i 10-12 min. til der ikke er mere væske. Bland 1 spsk hvidvinseddike, ½ spsk sukker og lidt salt sammen. Bland forsigtigt marinaden med risene og sæt til side.
  3. Ingefærsyltet agurk: Skræl ingefær og hak det fint. Bland det med hvidvinseddike, 1 spsk sukker og 1 spsk vand i en skål. Skær agurk i tynde skiver, gerne på en mandolin. Kom dem i skålen og lad det trække.
  4. Soja-aioli: Kom aioli i en lille skål og smag til med soja.
  5. Ponzubagt laks: Læg laksen i et smurt ovnfast fad og kom ponzu-saucen over. Bag den i ovnen 10-12 min.
  6. Tilbehør: Snit rødkål fint, gerne på en mandolin. Læg det gerne i isvand, hvis du har tid. Del avocadoen, brug en ske til at skrabe kødet ud og skær det i tern.
  7. Donburi: Fordel marineret ris i portionsskåle og kom syltet agurk, bagt laks, rødkål og avocadotern ovenpå. Top med aioli, drys med sesamfrø og servér.