Kyllingedeller med rustik karrysauce, blomkål og gulerødder
25-35
2 dages holdbarhed

Kyllingedeller med rustik karrysauce, blomkål og gulerødder

Enkel og lækker ret, hvor mange børn vil sætte pris på, at deller, grøntsager, ris og sauce ikke er blandet sammen, men kan tilføjes efter ønske.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • mælk,
  • selleri,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Smør
  • Olie
  • Mel

Det skal du bruge

Solo hvidløg
½ stk
Løg
½+½ stk
Hakket kylling
300 g
Pasteuriseret æg (Æg)
½ bæger
Basmatiris
200 g
Gulerod
2 stk
Porre
1 stk
Blomkål
¼ stykke
Æble
½ stk
Karry
½ tsk
Hønsebouillon (Æg, Selleri)
½ pose
Letmælk (Mælk, Laktose)
½ dl
Dild
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 782 kcal
  • Fedt 14 g
  • Kulhydrater 113 g
  • Protein 51 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Pil og pres hvidløg. Pil løg, riv den ene portion og gem resten. Rør hvidløg, løg, kylling, æg, salt og peber til en sammenhængende og fast fars. Sæt farsen i køleskabet til den skal bruges.
  2. Kog ris i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt i 12 min. Sluk og lad trække til resten af retten er færdig.
  3. Skræl gulerødder og rens porre. Skær i grove stykker på ca. 2x2 cm. Del blomkål i små buketter. Damp grøntsagerne i lidt letsaltet vand i 5-7 min.
  4. Form 10 (15)* frikadeller. Varm olie på en pande ved høj varme. Brun frikadellerne ca. 2 min. på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem ca. 7 min. til de er gennemstegte. Vend jævnligt.
  5. Skyl æble og fjern kernehuset. Skær æble og resten af løget i tern.
  6. Smelt 1 tsk smør i en gryde til saucen og svits karry ½ min. Tilsæt løg og æble  og svits med i ca. 1 min. under omrøring. Drys 1 spsk mel i og rør rundt. Tilsæt bouillon, mælk og 1½ dl vand og lad saucen koge ca. 4 min. Smag til med salt og peber.
  7. Pluk dild og brug det som pynt. Servér med grønt og ris.