Risotto med stegte jordskokker og markchampignon
25-30
Vegetar
5 dages holdbarhed

Risotto med stegte jordskokker og markchampignon

Velsmagende cremet risotto med jordskokker og markchampignon og sprød gremolata pangrattato toppet med syltet rødløg.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • mælk,
  • selleri,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olivenolie
  • Smør
  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Skalotteløg
½ stk
Risottoris
180 g
Hvidvin (Svovldioxid)
½ dl
Grøntsagsbouillon (Selleri)
½ pose
Grana Padano (Æg, Mælk, Laktose)
35 g
Rasp
6 spsk
Bredbladet persille
1 drys
Citron
½ stk
Solo hvidløg
¼ stk
Markchampignon
100 g
Jordskokker
300 g
Syltede rødløg
45 glas
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 711 kcal
  • Fedt 17 g
  • Kulhydrater 120 g
  • Protein 20 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Risotto: Pil og hak løg og svits det i lidt olivenolie i en stor gryde ved medium varme 1-2 min. uden det får farve. Tilsæt ris og vend godt rundt. Tilføj hvidvin og lad det koge ind. Opløs bouillon i 6 dl kogende vand. Tilsæt bouillonen til risene lidt ad gangen, så det lige dækker. Lad det koge ind ved medium varme ca. 20 min. så væden opsuges af risene. Riv osten, så den er klar til senere.
  2. Gremolata pangrattatoVarm en stegepande op med lidt smør, tilsæt raspen og steg det i 2-3 min. til det er gyldent. Skyl persille og citron og pil hvidløg. Riv skallen af citron og hak persille og hvidløg fint. Bland rasp med persille, hvidløg og citronskal i en skål.
  3. Stegte jordskokker og svampe: Klargør svampene og skær dem i halve. Skyl jordskokkerne grundigt og skær dem i tern. Varme en stegepande op med lidt olie og ½ spsk smør. Steg jordskokkerne i 2-3 min. og tilsæt svampene. Steg videre i 3-4 min. til jordskokkerne er møre og gyldne. Smag til med salt og peber samt citronsaft.
  4. Mantecatura/afrunding: Når risottoen er let al dente blandes den med osten og ¾ spsk smør. Smag til med salt og peber.
  5. Top risotto med pangrattato og servér syltede rødløg til retten.