Svinekoteletter med bagte rødbeder og timiankartofler
35
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Svinekoteletter med bagte rødbeder og timiankartofler

Velsmagende ret for hele familien med honningbagte rødbeder, stegte svinekoteletter og timiankrydrede kartofler - serveres med creme frisk urtesauce.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Rødbeder
200 g
Honning
1 spsk
Kartofler
400 g
Timian
1 tsk
Koteletter
300 g
Bredbladet persille
1 drys
Forårsløg
1 stk
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
1 dl
Solo hvidløg
¼ stk
Lime
⅓ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 629 kcal
  • Fedt 29 g
  • Kulhydrater 54 g
  • Protein 37 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Skræl rødbederne og skær dem i tynde stave ca. 2x1 cm TIP: Brug gerne engangshandsker, for det farver meget.
  2. Læg rødbederne i et ovnfast fad med bagepapir og vend dem med 1 tsk olie, honning, salt og peber. Sæt fadet i ovnen og bag dem 25 min. så de stadig har lidt bid.
  3. Halvér kartoflerne, læg dem på en bageplade med bagepapir og vend dem med olie, timian, salt og peber. Sæt dem i ovnen sammen med rødbederne.
  4. Dup koteletterne tørre med køkkenrulle og drys med lidt salt. Sæt dem til side til de skal steges. Skyl og hak persille. Skyl og snit forårsløg i tynde ringe.
  5. Bland creme frisk med salt, peber, halvdelen af persillen, presset hvidløg og ½ tsk limesaft. Sæt til side til resten af retten er klar.
  6. Varm olie på en pande ved kraftig varme og brun kødet 1 min. på hver side. Krydr med peber, skru ned til middel varme og steg dem yderligere 2 min. på hver side.
  7. Når rødbederne er klar vendes de med forårsløg, resten af persillen, ½ tsk fintrevet limeskal og 1 tsk limesaft. Tag de færdige kartofler ud af ovnen og hæld dem over i et serveringsfad.
  8. Servér kartofler og rødbeder med dressing til de stegte koteletter.