Massaman karry med kylling
20-30
Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Massaman karry med kylling

Mild og hurtig karry ret. Massaman karry er en sydøst-asiatisk ret med rødder i Indien og det gammel Persien, derfra kommer brugen af kartofler og kanel.

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • jordnødder

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Kyllingebryst
280 g
Limeblad
1 stk
Lime
½ stk
Skalotteløg
1 stk
Peanuts (Jordnødder)
25 g
Bagekartoffel
1 stk
Citrongræs
½ stilk
Karry
1 spsk
Kokosmælk
2 dl
Kanelstang
1 stk
Koriander
1 drys
Fiskesauce (Fisk)
3 tsk
Basmatiris
200 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 992 kcal
  • Fedt 34 g
  • Kulhydrater 119 g
  • Protein 53 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Ris: Kog ris i 3½ dl vand med lidt salt i 12 min. med låg. Sluk og lad trække under låg til resten af retten er færdig.  
  2. Massaman-karry: Skræl og skær kartofler i tern 1x1 cm. Pil og skær skalotteløg i både. Varm lidt olie op i en gryde. Rist karryen et par min. Kom kartofler og løg i gryden. Tilsæt kanel, limeblade, fiskesauce og kokosmælk.
  3. Kylling: Skær kyllingen i tern. Bank citrongræs med bagsiden af en stor kniv og kom begge dele i gryden. Kog det hele i ca. 15 min.
  4. Anret: Pluk koriander og hak peanuts groft. Pres saft af ½ lime og kom det hele i gryden. Smag til med salt og peber og servér med ris til.