Klassiske boller i karry med ris
35-45
3 dages holdbarhed

Klassiske boller i karry med ris

Denne dejlige boller i karry er lavet efter klassisk dansk opskrift med et ekstra tilbehør af mangochutney.

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • mælk,
  • selleri,
  • hvede,
  • laktosefri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Smør
  • Peber
  • Mel
  • Salt

Det skal du bruge

Løg
1 stk
Hakket svin/kalv
300 g
Æg pasteuriseret
½ bæger
Ris hvide
200 g
Karry
2 tsk
Æble
1 stk
Bouillon, Høns
1 pose
Piskefløde
½ dl
Mangochutney
4 spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 1018 kcal
  • Fedt 33 g
  • Kulhydrater 135 g
  • Protein 46 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Pil og riv løg. Rør kødet med ½ tsk salt. Tilsæt ½ dl mel, peber, æg og halvdelen af det revede løg. Rør herefter ¾ dl vand i. Stil farsen i køleskab til den skal bruges.
  2. Kog ris i 3½ dl vand med ½ tsk salt i 12 min. under låg. Sluk og lad dem hvile til retten er færdig. 
  3. Form farsen til 10 (15)* kødboller. Sæt en gryde over med 6 dl vand. Vandet skal næsten koge. Lad bollerne simre i ca. 12 min. De skal være gennemtilberedte. Tag bollerne op af gryden og gem vandet.
  4. Del æble, fjern kernehuset og skær i tern.
  5. I en anden gryde svitses resten af løget i 1 spsk smør uden det tager farve. Tilsæt karry og 1½ spsk mel og rør godt rundt til en ensartet masse. Tilsæt ca. halvdelen af kogelagen fra bollerne lidt efter lidt til saucen har passende konsistens. Tilsæt æble og bouillon og lad det småkoge i 5 min. derefter tilsættes fløde og lad det koge igennem. Smag til med salt og peber.
  6. Kom bollerne tilbage i saucen og varm godt igennem.
  7. Servér boller i karry med kogte ris og mangochutney.