Laks 'hollandaise' med dampede grøntsager
2 dages holdbarhed

Laks 'hollandaise' med dampede grøntsager

Ny opskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
En klassisk dansk livret men i en sundere udgave. De mange grøntsager giver en behagelig mæthed sammen med den lækre laks.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Æg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Fisk
    ·
  • Mælk
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Mel
  • Peber
  • Salt
  • Smør
Gulerod
350 g
Squash
½ stk
Hvidkål
¼ stk
Skalotteløg
⅔ stk
Skummetmælk
2 dl
(Mælk, Laktose)
Pasteuriseret æggeblomme
⅔ bæger
(Æg)
Citron
½ stk
Foccacia brød
⅔ stk
(Gluten, Hvede)
Laksesteak (butterfly)
275 g
(Fisk)
Kruspersille
1 drys
Hollandaisesauce
1 dl
(Æg)
Næringsindhold (per portion)
Energi:
1116 kcal
Fedt:
80 g
Kulhydrater:
60 g
Protein:
38 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Fisk skal opbevares ved 2 grader. Den skal tilberedes senest dagen efter levering eller fryses ned til den skal bruges.

Rens og snit de grove grøntsager i tern på størrelse med store spilleterninger. Snit hvidkålen fint. Damp dem i en gryde med vand tilsat ½ tsk salt i 2-3 min, så de stadig har bid.
Snit skalotteløg fint. Rør mælk sammen med 4 tsk mel, og kog det sammen i 3 minutter under omrøring. Pisk æggeblommer, citronsaft, skalotteløg, salt, peber og 20 g smør i. Tilsæt hollandaise og smag til med mere citron.
Vend de dampede grøntsager i saucen og hold den lun. Lun brødet på brødristeren på begge sider.
Steg fisken på en grillpande i 3-4 min. på hver side. Hak imens persillen og vend den i grøntsagerne. Servér med citron i både og lunt brød. 
Håber maden smager!