Glutenfri
4 dages holdbarhed
Dampet hvid fisk med savoykål, bacon og peberrodscreme
Ny opskrift
Under 45 min
11 Ingredienser
Det nye nordiske køkken kan her nydes i form af lækker hvid fisk af torskefamilien på savoykål, serveret med peberrodscreme og kogte kartofler. Her er masser af gode danske og nordiske råvarer i en flot og sund ret.
Det nye nordiske køkken kan her nydes i form af lækker hvid fisk af torskefamilien på savoykål, serveret med peberrodscreme og kogte kartofler. Her er masser af gode danske og nordiske råvarer i en flot og sund ret.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Mælk·
- Svovldioxid
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olie
- Peber
- Salt
Porre
½ stk
Kartofler, små
400 g
Bacon
50 g
Løg
½ stk
Savoykål
¼ stk
Hvidvinseddike
½ spsk
Hvidvin cooking wine
½ dl
Timian, frisk
½ pk
Torskefilet (har været frosset)
2 stk
Creme fraiche
½ dl
Peberrod frisk
½ stk
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 581 kcal
- Fedt:
- 21 g
- Kulhydrater:
- 55 g
- Protein:
- 43 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tip fra kokken:
Opbevar fisk ved 2°C. For den bedste smagsoplevelse anbefaler vi, at retten spises som en af de første.
Skyl porre grundigt og snit fint. Skræl og hak 50-75 g af kartoflerne fint.
Svits kartofler og porre i 1 spsk olie uden det tager farve. Tilsæt 1½ dl vand og kog 15 min. under låg.
Svits bacon i en bred gryde. Kog resten af kartoflerne i en tredje gryde med letsaltet vand ca. 15 min.
Pil og hak løg. Skyl kål og snit fint. Tilsæt løg og kål til baconen og svits med i 4-5 min. ved høj varme. Tilsæt vineddike, hvidvin, timian, salt og peber. Kog op og rør grundigt rundt.
Læg fisken ovenpå kålen. Skru ned til jævn varme og læg låg på gryden. Damp kål og fisk i 10 min.
Blend kartoffel-porre blandingen med kogevandet til en blank og ensartet sauce. Tilsæt creme fraiche og peberrod og blend igen. Smag saucen til med salt og peber. Saucen må ikke koge efter at creme fraichen er tilsat.
Servér fisken med den dampede kål, peberrodscreme og kogte kartofler.
Håber maden smager!