Risret med strimler af oksekød, hvidløg og chili
25
5 dages holdbarhed

Risret med strimler af oksekød, hvidløg og chili

En rigtig hurtig og ”hot” ret med smag fra hvidløg, chili, soja, tomatpure og sød chilisauce. Oksestrimlerne serveres med ris, gulerødder og forårsløg.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • soja

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt

Det skal du bruge

Ris hvide
200 g
Hvidløg solo
stk
Chili rød
½ stk
Strimler af oksekød
275 g
Sojasauce
2 spsk
Tomatpuré
2 spsk
Sød chilisauce
1 spsk
Gulerod
150 g
Forårsløg
3 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi: 696 kcal
  • Fedt: 14 g
  • Kulhydrater: 98 g
  • Protein: 44 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kom 200 g ris i 3½ dl vand med ½ tsk salt og bring i kog under tætsluttende låg. Kog i 12 min fra vandet koger. Sluk og lad derpå risene trække til resten af retten er klar.
  2. Hak ⅔ solo hvidløg og ½ chili fint (TIP: Hvis du ønsker retten mindre stærk, kan du reducere mængden af chili). Varm 1 spsk olie i en sauterpande og rist kød, hvidløg og chili i 2-3 min. Tilsæt 2 spsk soja, 2 spsk tomatpuré og 1 spsk sød chilisauce og lad det koge ind. Tag kødet op og gem på en tallerken.
  3. Skræl 150 g gulerødder og rens forårsløgene. Gulerødder og det hvide af forårsløgene skæres i ½ cm skiver. Det grønne skæres i stykker på 1 cm.
  4. Kom det grønne fra forårsløgene ved risene i de sidste tre min. af trækketiden.
  5. Svits grøntsagsskiverne på panden i lidt olie et par min. Kom kødet inkl. væde ved og varm igennem. Anret med ris.