Varmrøget laks med citronstegt blomkål og perlespelt salat
30
5 dages holdbarhed

Varmrøget laks med citronstegt blomkål og perlespelt salat

Fyldig salat med perlespelt, varmrøget laks og citronstegt blomkål serveret med en dejlig cremet dressing, det smager skønt og mætter godt.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • fisk,
  • mælk,
  • selleri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Perlespelt
150 g
Bouillon grøntsag
½ terning
Blomkål
½ stk
Squash
½ stk
Rødløg
1 stk
Hvidløg fed
1 stk
Timian
1 tsk
Citron
½ stk
Varmrøget laks
200 g
Creme frisk
1 dl
Dild
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi: 702 kcal
  • Fedt: 27 g
  • Kulhydrater: 70 g
  • Protein: 44 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 250 grader.
  2. Kog 150 g perlespelt i 4 dl vand tilsat ½ bouillonterning ca. 20 min. alt efter hvor meget bid, du vil have. Når perlespelten er færdigkogt, hældes overskydende vand fra.
  3. Skyl blomkål og ½ squash, pil rødløg og hvidløg. Skær blomkål i små buketter, squash i grove tern og rødløg i tynde både. 
  4. Læg squash og løg i et ovnfast fad. Bland godt med olivenolie, 1 tsk timian, salt og peber. Sæt fadet øverst i ovnen i 12 min. eller til grøntsagerne har taget farve. 
  5. Steg blomkål i lidt olivenolie på en varm pande i 3-4 min. Riv skal af ½ citron over, drys med en smule salt og tag af varmen.
  6. Læg perlespelten i en skål. Bland med 1½ spsk olivenolie, saft af ½ citron, presset hvidløg og de ovnstegte grøntsager. Pluk laksen og bland den let med salaten.
  7. Bland dressing af 1 dl creme frisk og dild, smag til med salt og peber og servér til salat og blomkål.