Wokstrimler i oystersauce med ris

Wokstrimler i oystersauce med ris

30 min736 kcal pr. portion Holder 4 dage
Forrygende smags- og farvebombe får du i denne asiatisk inspirerede wokret med strimler af skinkeinderlår, masser af grøntsager i oystersauce. Retten serveres med kogte ris.
3.85
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

200 g ris hvide
1 stk peberfrugt rød
½ stk porre
½ stk hvidløg solo
½ stk broccoli
275 g strimler af skinkeinderlår
½ terning bouillon grøntsag
¾ dl østerssauce
1 drys basilikum

Du skal selv have

salt, olie, peber

Fremgangsmåde

1
Kog 200 g ris 12 min. under låg i 3½ dl vand med ½ tsk salt, sluk og lad dem derpå trække på eftervarmen.
2
Skyl og skær peberfrugt og ½ porre i tynde strimler. Finhak ½ solo hvidløg. Pluk broccolien i meget små buketter.
3
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm ½ spsk olie i en wok eller en stor pande ved kraftig varme. Læg kødet på panden og lad det danne skorpe, før det vendes. Brun kødet 1½-2 min. ved kraftig varme. Tag kødet op på en tallerken. Kog vand til bouillonen og opløs ½ terning i 2 dl vand.
4
Varm ½ spsk olie i wokken ved kraftig varme. Tilsæt peberfrugt og steg et par minutter under omrøring. Tilsæt porre, hvidløg, broccoli, bouillon og ¾ dl oystersauce. Lad det koge et par min. til grøntsagerne er møre, men stadig har bid.
5
Vend wokstrimlerne i saucen og lad det hurtigt blive gennemvarmt. Smag til med salt og peber og tilsæt basilikumblade TIP: Vent med at salte retten til sidst, da oystersauce kan være salt.
Opskriften er venligst udlånt af VoresMad.dk.

Ugens tips

Frisk basilikum skal opbevares udenfor køleskabet, da det ikke tåler kulde.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 3080 kJ/ 736 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
15.74 g
heraf mættede fedtsyrer
2.28 g
Kulhydrat
102.14 g
heraf sukkerarter
18.24 g
Protein
46.49 g
Salt
6.93 g
Kostfibre
9.87 g

Allergener

Gluten
Soja
Selleri
Bløddyr

Andre retter du måske kan lide