Wokstrimler i oystersauce med ris
30
4 dages holdbarhed

Wokstrimler i oystersauce med ris

Forrygende smags- og farvebombe får du i denne asiatisk inspirerede wokret med strimler af skinkeinderlår, masser af grøntsager i oystersauce. Retten serveres med kogte ris.

Ingredienser

Allergener
  • Soja,
  • selleri,
  • bløddyr

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olie
  • Peber

Det skal du bruge

Basmatiris
200 g
Rød peber
1 stk
Porre
½ stk
Solo hvidløg
½ stk
Broccoli
½ stk
Strimler af skinkeinderlår
275 g
Grøntsagsbouillon (Selleri)
½ terning
Østerssauce (Soja, Bløddyr)
¾ dl
Basilikum
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 724 kcal
  • Fedt 13 g
  • Kulhydrater 105 g
  • Protein 47 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Frisk basilikum skal opbevares udenfor køleskabet, da det ikke tåler kulde.

  1. Kog 200 g ris 12 min. under låg i 3½ dl vand med ½ tsk salt, sluk og lad dem derpå trække på eftervarmen.
  2. Skyl og skær peberfrugt og ½ porre i tynde strimler. Finhak ½ solo hvidløg. Pluk broccolien i meget små buketter.
  3. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm ½ spsk olie i en wok eller en stor pande ved kraftig varme. Læg kødet på panden og lad det danne skorpe, før det vendes. Brun kødet 1½-2 min. ved kraftig varme. Tag kødet op på en tallerken. Kog vand til bouillonen og opløs ½ terning i 2 dl vand.
  4. Varm ½ spsk olie i wokken ved kraftig varme. Tilsæt peberfrugt og steg et par minutter under omrøring. Tilsæt porre, hvidløg, broccoli, bouillon og ¾ dl oystersauce. Lad det koge et par min. til grøntsagerne er møre, men stadig har bid.
  5. Vend wokstrimlerne i saucen og lad det hurtigt blive gennemvarmt. Smag til med salt og peber og tilsæt basilikumblade TIP: Vent med at salte retten til sidst, da oystersauce kan være salt.