Ovnbagt hellefisk på porrer med stegte parmesan svampe og estragonsauce

Ovnbagt hellefisk på porrer med stegte parmesan svampe og estragonsauce

35 min1021 kcal pr. portion Holder 4 dage
Lækker fiskeret med hellefisk bagt i ovnen på en bund af porre, toppet med stegte svampe og parmesan og serveret med perlebyg/-spelt.
3.83
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

½ terning bouillon fisk
1 stk porre
400 g hellefiskefilet
½ stk citron
dl perlespelt
150 g markchampignon
1 stk hvidløg fed
1 drys estragon
1 dl madlavningsfløde
2 spsk parmesan revet
1 spsk hvidvinseddike

Du skal selv have

salt, peber, olie, olivenolie

Fremgangsmåde

1
Tænd ovnen på 200 grader. Kog vand til bouillon og opløs terningen i vandet. 
2
Skyl porre og tør i et viskestykke. Skær i tynde ringe og læg i bunden af et ovnfast fad. Læg fisken ovenpå porrerne, krydr med salt og peber. Skær tynde strimler citronskal f.eks. med en kartoffelskræller og læg dem ovenpå fisken.
3
Sæt perlespelt over i rigeligt vand med ½ tsk salt og kog den i 20 min. Lad stå til den skal serveres. Hæld overskydende vand fra.
4
Hæld bouillon ved fisken, dæk fadet med stanniol og bag fisken i ovnen 20 min. 
5
Skyl svampe og skær dem derefter i skiver. Pil og hak hvidløg. Skyl og tør estragon.
6
Hæld fløde og fintklippet estragon i en gryde og kog op, skru ned og lad simre til fisken er færdig. Skær citronen i både.
7
Varm lidt olie på en pande og steg svampene ved høj varme, tilsæt hakket hvidløg, krydr med salt og peber.
8
Hæld væden fra fisken i estragon saucen og lad simre videre ved lav varme, til resten af retten er klar. Smag til med salt og peber. 
9
Fordel svampene over fisken, drys med parmesan og sæt på bordet. Tilsæt hvidvinseddike og olivenolie til perlespelten.
10
Server fisken med perlespelt, citronbåde og estragonsauce.

Ugens tips

Fisken har været frosset og må ikke genindfryses.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 4270 kJ/ 1021 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
51.78 g
heraf mættede fedtsyrer
15.66 g
Kulhydrat
82.36 g
heraf sukkerarter
15.53 g
Protein
56.29 g
Salt
2.11 g
Kostfibre
14.41 g

Allergener

Gluten
Krebsdyr
Fisk
Mælk
Selleri
Svovldioxid
Bløddyr

Andre retter du måske kan lide