Ovnbagt hellefisk på porrer med stegte parmesan svampe og estragonsauce
35
4 dages holdbarhed

Ovnbagt hellefisk på porrer med stegte parmesan svampe og estragonsauce

Lækker fiskeret med hellefisk bagt i ovnen på en bund af porre, toppet med stegte svampe og parmesan og serveret med perlebyg/-spelt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • selleri,
  • svovldioxid,
  • spelt hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Olivenolie

Det skal du bruge

Fiskebouillon (Fisk, Selleri)
½ pose
Porre
1 stk
Hellefiskefilet (Fisk)
400 g
Citron
½ stk
Perlespelt (Gluten, Spelt hvede)
1½ dl
Markchampignon
150 g
Hvidløg
1 fed
Estragon
1 drys
Madlavningsfløde (Laktose)
1 dl
Rapesan revet (Mælk, Laktose)
2 spsk
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
1 spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 998 kcal
  • Fedt 51 g
  • Kulhydrater 78 g
  • Protein 56 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Fisken har været frosset og må ikke genindfryses.

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Kog vand til bouillon og opløs terningen i vandet. 
  2. Skyl porre og tør i et viskestykke. Skær i tynde ringe og læg i bunden af et ovnfast fad. Læg fisken ovenpå porrerne, krydr med salt og peber. Skær tynde strimler citronskal f.eks. med en kartoffelskræller og læg dem ovenpå fisken.
  3. Sæt perlespelt over i rigeligt vand med ½ tsk salt og kog den i 20 min. Lad stå til den skal serveres. Hæld overskydende vand fra.
  4. Hæld bouillon ved fisken, dæk fadet med stanniol og bag fisken i ovnen 20 min. 
  5. Skyl svampe og skær dem derefter i skiver. Pil og hak hvidløg. Skyl og tør estragon.
  6. Hæld fløde og fintklippet estragon i en gryde og kog op, skru ned og lad simre til fisken er færdig. Skær citronen i både.
  7. Varm lidt olie på en pande og steg svampene ved høj varme, tilsæt hakket hvidløg, krydr med salt og peber.
  8. Hæld væden fra fisken i estragon saucen og lad simre videre ved lav varme, til resten af retten er klar. Smag til med salt og peber. 
  9. Fordel svampene over fisken, drys med parmesan og sæt på bordet. Tilsæt hvidvinseddike og olivenolie til perlespelten.
  10. Server fisken med perlespelt, citronbåde og estragonsauce.