Lakse-satayspyd med råkostsalat, jordnøddesauce og ris
40
2 dages holdbarhed

Lakse-satayspyd med råkostsalat, jordnøddesauce og ris

Lækker laks i en skøn eksotisk krydret marinade stegt på spyd i ovnen og serveret med hjemmelavet jordnøddesauce og frisk råkostsalat. Super smagfuldt - uden at være stærkt.

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • jordnødder

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olie

Det skal du bruge

Fuldkornsris
200 g
Laksefilet uden skind (Fisk)
300 stk
Brun farin
1 spsk
Hvidløg
1 fed
Spidskommen
⅔ tsk
Fiskesauce (Fisk)
1 tsk
Citron
½ stk
Løg
½ stk
Peanuts (Jordnødder)
50 g
Galangarod
10 g
Kokosmel
½ spsk
Tomatpuré
70 dåse
Karry
⅔ tsk
Snittet spidskål
300 g
Gulerod
200 g
Lime
½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 1109 kcal
  • Fedt 48 g
  • Kulhydrater 121 g
  • Protein 50 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Opbevar fisk ved 2°C. For den bedste smagsoplevelse anbefaler vi, at retten spises som en af de første.

  1. Kog risene i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt under låg i 18 min. Sluk for varmen og lad risene trække til resten af retten er færdig.
  2. Skær laksen i 1 cm tynde skiver. Træk forsigtigt laksen på små træspyd. Rul evt. den tynde ende sammen, inden du trækker laksen på spyddet.
  3. Bland farin, presset hvidløg, spidskommen, fiskesauce og ½ spsk citronsaft sammen til en marinade, og hæld over laksen. Lad laksen marinere, mens du laver jordnøddesaucen.
  4. Pil og hak løget, og svits det i olien i en gryde. Tilsæt peanuts, revet galangarod (skræl den og riv den fint), kokosmel, tomatkoncentrat og karry. Tilsæt vand, og lad saucen koge i 15 min.
  5. Imens fjernes de yderste blade fra spidskålen, skyl den og snit den fint. Skræl gulerødderne og riv dem groft og bland dem med spidskålen. Pres saften af ½ lime over råkostsalaten og vende det godt.
  6. Blend saucen til puré, hæld den tilbage i gryden, og tilsæt saft af resten af citronen. Smag til med salt.
  7. Varm en pande op, og steg laksespyddene 1 min. på hver side. Servér lakse-satayspyddene med ris og råkostsalat, og brug peanutsaucen til ris, fisk og som dressing på råkosten.