Himmel und Erde... på dansk - Oksecuvette med rodfrugtmos og stegte æbler

Himmel und Erde... på dansk - Oksecuvette med rodfrugtmos og stegte æbler

40 min1000 kcal pr. portion Holder 5 dage
Den bedste oksecuvette vi nogensinde har prøvet! Serveret med stegte, glaserede æbler og en mos af lidt kartofler og masser af rodfrugter.
3.83
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

450 g oksecuvette
¼ stk knoldselleri
200 g pastinak
200 g gulerod
1 stk bagekartoffel
2 stk æble
spsk æbleeddike
spsk honning

Du skal selv have

salt, peber

Fremgangsmåde

1
Tænd ovnen på 210 grader. Rids fedtlaget på cuvetten. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber.
2
Læg kødet på en varm pande, først med fedtsiden nedad og brun på begge sider. Sæt et stegetermometer i stegen, så spidsen sidder midt kødet. Steg cuvetten i ovnen til centrumtemperaturen er 58°-60° (25-35 min).
3
Skyl og skræl rodfrugterne. Skær i stykker på ca. 3x3 cm. Kom dem hele op i en gryde, hæld vand på til det dækker, og kog til det er kogt HELT ud. Det tager ca. 12-15 min.
4
Skær æblerne i både, ca 8 pr æble. Fjern kernehusene.
5
Varm en pande ved god varme og steg æblebådene i 4 min. Tilsæt eddike og honning, kog ved god varme til det bliver til sirup omkring æblerne.
6
Når alle rodfrugterne er kogt helt ud, hældes vandet fra. Pisk med piskeris, til det er en grov mos. Smag til med salt og peber. (Hvis du er til luksusudgaven, kan du også komme lidt smør i mosen.)
7
Server som på billedet.
Opskriften er venligst udlånt af VoresMad.dk

Næringsindhold

Energi pr. portion: 4183 kJ/ 1000 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
44.02 g
heraf mættede fedtsyrer
15.57 g
Kulhydrat
82.71 g
heraf sukkerarter
40.47 g
Protein
68.15 g
Salt
2.36 g
Kostfibre
30.62 g

Allergener

Selleri
Svovldioxid

Andre retter du måske kan lide