Perlehønebryst med svampe og kartoffelkurve
4 dages holdbarhed

Perlehønebryst med svampe og kartoffelkurve

Ny opskrift
Under 1 time
10 Ingredienser
Perlehønebryst fyldt med mascarpone, svampe og persille serveret med kartoffelkurve med svampefyld og en lækker rødvinssauce En flot og lækker ret.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Peber
  • Salt
  • Smør
Bredbladet persille
1 drys
Svampemix (champignon)
175 g
Svampemix (østershatte)
75 g
Mascarpone
75 g
(Mælk, Laktose)
Rødvinssauce
1 dl
(Laktose)
Bagekartoffel
3 stk
Revet cheddar
75 g
(Mælk, Laktose)
Skalotteløg
1 stk
Hasselnødder i flager
15 g
(Nødder)
Babyspinat
40 g
Næringsindhold (per portion)
Energi:
1023 kcal
Fedt:
73 g
Kulhydrater:
60 g
Protein:
32 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200º C. Skyl og hak persille.
Rens svampene og hak dem. Tag 1/5 af svampene og steg dem møre i lidt olie. Bland dem med hakket persille og 75 g mascarpone og krydr med salt og peber.
Løft forsigtigt skindet på perlehønen med en finger og stop svampeblandingen ind under skindet på perlehønebrystet. Fold spidsen af brystet ind under vingebenet og læg det i et ovnfast fad. Hæld 1 dl rødvinssauce over.
Skræl kartoflerne og riv dem groft. Pres væden fra og bland kartoflerne med 75 g revet ost, salt og peber. Sæt perlehønen i ovnen. Bred kartoflerne ud i en stor firkant på en bageplade beklædt med bagepapir, fordel 10 g smør oven på kartoflerne og sæt pladen ovenover perlehønen.
Bag perlehøne og kartofler i ovnen i ca. 25 min. 
Hak skalotteløg. Steg resten af svampene sammen med skalotteløg og hasselnødder til de er møre, ca. 5 min. Krydr med salt og peber og bland lige inden servering med spinat.
Skær kartoffelkagen ud i 2-4 firkantede stykker og form dem til kurve ved at lægge dem ned i en skål. Fyld dem med svampeblandingen.
Server kurven til perlehønebrystet sammen med saucen fra fadet. 
Håber maden smager!