Cremet tomatsuppe med rejebrød

Cremet tomatsuppe med rejebrød

30 min695 kcal pr. portion Holder 4 dage
Skøn cremet tomatsuppe med et strejf af chili, der mætter godt i maven. Serveret med rejebrød er det både nemt, lækkert og lidt anderledes.
4.00
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

½ stk løg
stk peberfrugt rød
1 stk chili rød
300 g hakkede tomater
terning bouillon høns
1 dl piskefløde
1 stk brød
3 stk tomat
1 drys basilikum
170 g rejer

Du skal selv have

olivenolie, salt, peber

Fremgangsmåde

1
Pil og hak løget. Skær peberfrugterne i tern (fjern kernerne først). Halver chilien, fjern kerner og frøvægge og snit den fint.
2
Steg i en stor gryde løg, peberfrugt og chili i lidt olivenolie ved middelvarme i ca. 8 min. Kom flåede tomater og bouillon ved og lad suppen koge i ca. 8 min. til grønsagerne er godt møre.
3
Flæk brødene og rist dem gyldne på brødrister eller i ovn ved 200 grader.
4
Til 'fyld' på rejebrødene halveres tomaterne, kernerne fjernes med en ske og tomatkødet hakkes groft. Bland med plukkede basilikumblade, rejer, salt og peber.
5
Blend suppen med fløde og smag til med salt og peber.
6
Kom fyldet/blandingen på de ristede brød og server dem til suppen.

Ugens tips

Frisk basilikum skal opbevares udenfor køleskabet, da det ikke tåler kulde. Fjern frøvægge og frø fra chilien hvis du ikke vil have det for stærkt

Næringsindhold

Energi pr. portion: 2909 kJ/ 695 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
26.48 g
heraf mættede fedtsyrer
13.84 g
Kulhydrat
68.37 g
heraf sukkerarter
28.35 g
Protein
45.84 g
Salt
9.17 g
Kostfibre
11.99 g

Allergener

Gluten
Krebsdyr
Mælk
Selleri
Sesamfrø

Andre retter du måske kan lide