Kartoffelporresuppe med æble, lufttørret skinke og rugbrødscroutoner
35
3 dages holdbarhed

Kartoffelporresuppe med æble, lufttørret skinke og rugbrødscroutoner

Skøn og velsmagende suppe med god fylde, friskhed og smag fra æble og chili. Suppen drysses med sprød skinke og rugbrødscroutoner.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • selleri,
  • byg,
  • rug

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olie

Det skal du bruge

Bagekartoffel
3 stk
Æble
1 stk
Porre
2 stk
Rød chili
½ stk
Grøntsagsbouillon (Selleri)
2 terning
Rugbrød (har været frosset) (Byg, Rug)
4 skiver
Lufttørret skinke
4 skiver
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
⅔ dl
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 908 kcal
  • Fedt 29 g
  • Kulhydrater 131 g
  • Protein 31 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Skræl kartofler, skræl æble og fjern kernehus, rens porrer, skyl chili og fjern kerner og frøvægge fra ½ chili.
  2. Skær kartofler, porrer og æble i grove stykker. Hak chili fint. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  3. Kom 1 tsk olie i en stor gryde, steg kartofler, porrer, æble og chili ved middel varme i ca. 8 min.
  4. Tilsæt 1 L vand og 2 bouillonterninger, lad det koge til grøntsagerne er kogt møre, ca. 10 min.
  5. Skær rugbrød i grove tern. Kom 2 tsk olie, rugbrødstern og salt efter smag i en pose, ryst godt så olie og salt fordeles.
  6. Læg 3-4 skiver skinke på bagepapir på en bageplade sammen med rugbrødstern, steg midt i ovnen 7-8 min.
  7. Del skinken i mundrette stykker. Blend suppen helt jævn. Er den for tyk tilsættes vand.
  8. Portionsanret suppen, servér med creme frisk, rugbrødscroutoner og sprødstegt skinke.