Hyldeblomstglaseret kotelet og blomkålssalat med hasselnødder og tranebær

Hyldeblomstglaseret kotelet og blomkålssalat med hasselnødder og tranebær

30 min704 kcal pr. portion Holder 4 dage
Smag af sol og sommer. Koteletter i hyldeblomst sirup, serveret med en spændende salat af små blomkålsbuketter garneret med tranebær og hasselnødder.
3.31
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

2 stk kotelet
500 g kartofler
1 drys løvstikke
½ stk blomkål
stk citron
10 g hasselnødder
25 g tranebær
spsk hyldeblomstsaft
½ spsk æbleeddike

Du skal selv have

salt, peber, olie

Fremgangsmåde

1
Krydr koteletterne med lidt salt. Kog kartoflerne i letsaltet vand tilsat løvstikke i ca. 15 min.
2
Fjern blade og stok fra blomkål. Del den i 4 stykker, skær dem papirtyndt med en skarp kniv. Bland 1 spsk olie, fintrevet skal og saft af ½ citron, salt og peber i en skål. Vend blomkålen i.
3
Rist hasselnødderne på en tør pande, til de begynder at dufte. Drys med lidt salt og et par dråber vand, det får saltet til at klæbe sig fast på nødderne. Tag nødderne af varmen, hak dem groft. Bland nødder og tranebær med blomkålen.
4
Varm olie op på en pande ved god varme. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med peber. Brun kødet på panden (det skal syde godt) 1 min på hver side. Skru ned til middel varme og steg yderligere 1 min. på hver side. Tag koteletterne af panden.
5
Kom 1½ spsk hyldeblomstsaft og ½ spsk æbleeddike på panden, skru lidt op og lad væsken koge ind til konsistensen er som sirup. Skru ned igen, læg koteletterne på panden og giv dem 1 min. på hver side, så de glaseres.
6
Hæld vandet fra kartoflerne, og servér dem til de glaserede koteletter med blomkålssalat.
Opskriften er venligst udlånt af Landbrug og Fødevarer

Næringsindhold

Energi pr. portion: 2944 kJ/ 704 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
34.12 g
heraf mættede fedtsyrer
8.78 g
Kulhydrat
61.77 g
heraf sukkerarter
19.02 g
Protein
37.37 g
Salt
1.15 g
Kostfibre
7.64 g

Allergener

Jordnødder
Nødder
Svovldioxid

Andre retter du måske kan lide