Persillefyldt mørbrad med flødesauce

Persillefyldt mørbrad med flødesauce

40 min515 kcal pr. portion Holder 4 dage
En skøn og velsmagende ret med svinemørbrad og 'mormorsalat' lige som du kender den. Det bringer minder og er skønt både til hverdag og weekend.
3.86
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

500 g kartofler
1 drys kruspersille
300 g svinemørbrad
terning bouillon grøntsag
½ dl madlavningsfløde
stk citron
stk salat
4 tsk æblegelé

Du skal selv have

salt, peber, sukker, smør

Fremgangsmåde

1
Kog kartofler ca 15 min. i letsaltet vand. Skyl persille og dup den tør.
2
Afpuds mørbrad og dup tør med køkkenrulle. Skær et dybt hul ind i den ene side af mørbraden med en skarp kniv, skub persillen ind med skaftet af en grydeske. Krydr med salt og peber. Luk mørbraden sammen om persillen med tandstikkerne.
3
Kog vand til bouillon og opløs ½ terning i 1 dl vand. Lad 10 g smør eller margarine blive gyldent i en gryde. Brun mørbraden på alle sider ca. 2 min. i alt. Hæld bouillon ved, kog under låg ved svag varme 7-8 min. Vend og steg i endnu 7-8 min.
4
Tag mørbraden op, pak den i stanniol. Hæld ¼ dl fløde i gryden og lad det koge lidt ind uden låg. Smag til med salt og peber.
5
Dressing: Kom 1 spsk citronsaft i ¼ dl fløde. Lad det stå lidt til fløden bliver tyk. Tilsæt 1 spsk sukker. Skyl og tør salaten. Vend salaten i dressingen.
6
Skær kødet i skiver og servér med kartofler, flødesauce, salat og gelé.
Opskriften er venligst udlånt af VoresMad.dk.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 2156 kJ/ 515 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
12.39 g
heraf mættede fedtsyrer
5.86 g
Kulhydrat
62.17 g
heraf sukkerarter
22.83 g
Protein
38.81 g
Salt
2.57 g
Kostfibre
4.8 g

Allergener

Gluten
Mælk
Selleri

Andre retter du måske kan lide