Medisterpølse med stuvet kål og grov mos
25-35
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Medisterpølse med stuvet kål og grov mos

En klassiker fra det danske køkken. Slagterens medister serveret med grov mos i en sundere udgave - vi har nemlig skiftet den brune sovs ud med stuvet kål.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • sennep,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber
  • Smør

Det skal du bruge

Bagekartoffel
3 stk
Medisterpølse
2 stk
Spidskål
½ stk
Løg
¾ stk
Madlavningsfløde (Mælk, Laktose)
1 dl
Sennep (Sennep, Svovldioxid)
2 tsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 860 kcal
  • Fedt 38 g
  • Kulhydrater 98 g
  • Protein 33 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Skræl kartoflerne og skær i mindre stykker. Kog møre i rigeligt vand ca. 15 min.
  2. Medisterpølse: Varm olie op på en pande ved god varme. Brun medisterpølsen 1 min. på hver side, skru ned til middel varme og steg ca. 7-8 min. Vend jævnligt.
  3. Stuvet spidskål: Fjern kålens yderste blade og stokken. Snit kålen groft. Pil løg og skær i tern. Kom løg, kål og 1 dl vand i en gryde ved god varme. Start med låg og bring i kog. Tag låget af efter 1 min. og kog videre uden låg. Vend jævnligt i kålen til den er mør og der kun er lidt væske tilbage. Tilsæt madlavningsfløde og kog igennem. Smag til med salt og peber.
  4. Grov kartoffelmos: Hæld vandet fra kartoflerne. Mos dem, tilsæt 1 spsk smør og smag til med salt og peber.
  5. Servér medisterpølsen med grov mos, stuvet kål og sennep.