Bagelburger med grillost, rodfrugtfritter og ajvar-hummus
30-40
Vegetar
4 dages holdbarhed

Bagelburger med grillost, rodfrugtfritter og ajvar-hummus

Flot rødbedebagel med grillost (haloumi type), salat og skiver af æble serveret med rodfrugtfritter af rødbede og gulerod og en lækker og velsmagende hummus med ajvar. Skøn mad til en kødfri dag.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • byg,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Rødbeder
300 g
Gulerod
2 stk
Mynte
1 drys
Ajvar
150 g
Kikærter
½ dåse
Citron
½ stk
Rødbedebagel (Byg, Hvede)
2 stk
Grill-ost (Mælk, Laktose)
125 g
Grov luksus salat
100 g
Æble
1 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 812 kcal
  • Fedt 18 g
  • Kulhydrater 127 g
  • Protein 36 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft). Skræl rødbeder og gulerødder og skær dem i tynde både/stave. Læg dem på en bageplade med bagepapir, vend med lidt olie og drys med salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 25 min.
  2. Ajvar-humus: Skyl mynten og tag bladene af stilken. Blend ajvar, kikærter og mynteblade og smag til med salt og 1-2 spsk citronsaft.
  3. Flæk bollerne og lun dem med i ovnen de sidste 5 min.
  4. Skær ost i ½ cm tynde skiver og læg dem med i ovnen 4-5 min. til de tager lidt farve. Alternativt kan de steges/grilles på en pande. Krydr med salt og peber.
  5. Hæld salaten i en skål. Skyl æble, del i kvarte, fjern kernehus og skær i helt tynde skiver.
  6. Ved servering: Smør bagels med et tyndt lag ajvar-humus, fyld op med salat, top med ost og skiver af æble. Læg bageltoppen på og pres let sammen. Servér ovnbagte rodfrugter og resten af ajvar-humus til.