Bagt peberfrugtsuppe med bønnespread og surdejsbrød
Vegetar
Laktosefri
4 dages holdbarhed

Bagt peberfrugtsuppe

med bønnespread og surdejsbrød
Ny opskrift
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Olivenolie
  • Peber
  • Salt
  • Vand
Liste
Liste
Billeder
Rød peber
2 stk
Løg
1 stk
Hvidløg
1 fed
Tomat
1 stk
Vand
4 dl
Tomatpuré
½ pose
Oregano
½ pose
Rødvinseddike
1 tsk
(Svovldioxid)
Røget paprika
½ tsk
Grøntsagsbouillon
1 pose
Oregano, frisk
½ pk
Cannellini bønner
½ dåse
Citron
½ stk
Hvidløg
½ fed
Olivenolie
1½ spsk
Surdejsbolle
2 stk
(Gluten, Hvede)
Næringsindhold (per portion)
Energi:
472 kcal
Fedt:
15 g
Kulhydrater:
71 g
Protein:
14 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 240°C (Varmluft).
 Skyl peberfrugt, fjern kernerne og skær i kvarte. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen 10-15 min. til de har fået godt med farve.
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Varm lidt olie op i en stor gryde ved middelhøj varme. Tilsæt løg og hvidløg, steg ca. 2 min. til løgene er klare. Skyl tomat og skær i grove tern. Kom tomat i gryden og steg videre i 5-7 min. til grøntsagerne er bløde og let karamelliserede.
Hæld væden fra bønnerne og skyl dem grundigt. Riv citronskal fint. Pil hvidløg. Kom bønner, citronskal, hvidløg og olivenolie i en skål eller blender. Blend til en glat og cremet spread. Smag til med salt og peber og evt. lidt ekstra olie eller citronsaft til den ønskede konsistens og smag.
 Tilsæt de bagte peberfugter, tomatpuré, tørret oregano, rødvinseddike, røget paprika, grøntsagsbouillon og vand. Rør rundt og lad suppen simre under låg i 8-10 min. Blend suppen glat med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra rødvinseddike.
Skru ovnen ned på 200°C (Varmluft), lun surdejsbollerne i ovnen 4-5 min. til de er sprøde og varme.
 Fordel suppen i skåle og top med frisk oregano. Servér med lune surdejsboller og bønnespread ved siden af.
Håber maden smager!