Kinesisk braiseret svinekød med ingefær, five spice og smashed agurk

Kina

Laktosefri
5 dages holdbarhed

Kinesisk braiseret svinekød med ingefær

five spice og smashed agurk
Ny opskrift
Under 35 min
15 Ingredienser
En kinesisk ret fra Hunan-provinsen. Vi har lavet en hurtig version med pulled pork i stedet for svinebryst, men med den samme lækre smagsoplevelse!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Soja
    ·
  • Selleri
    ·
  • Sennep
    ·
  • Sesamfrø
    ·
  • Svovldioxid
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Salt
  • Sukker
  • Vand
Liste
Liste
Billeder
Basmatiris
135 g
Forårsløg
½ bundt
Pulled pork
300 g
(Selleri, Sennep)
Ingefær
½ stk
Hvidløg
1 fed
Løg
½ stk
Sukker
1 spsk
Vand
1½ dl
Five spice
½ pose
Sojasauce
1½ spsk
(Soja)
Kinesisk soja
1 pose
(Soja, Hvede)
Majsstivelse
½ spsk
Vand
½ spsk
Sesamfrø
½ pose
(Sesamfrø)
Hvidløg
½ fed
Sesamolie
1 tsk
(Sesamfrø)
Hvidvinseddike
1 tsk
(Svovldioxid)
Salt
¼ tsk
Skoleagurk
1 stk
Næringsindhold (per portion)
Energi:
589 kcal
Fedt:
14 g
Kulhydrater:
78 g
Protein:
39 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Kog risene som anvist på posen.
Rist sesamfrø til smashed agurk på en tør pande til de er gyldne. Åbn pakkerne med pulled pork. Tag kødet op, men gem væden. Skær kødet i stykker på ca. 3x3 cm. Skræl ingefær, pil hvidløg og hak begge dele fint. Pil løg og skær i både.
Varm lidt olie op i en stor gryde eller sautepande. Svits løg, ingefær og hvidløg ca. 1 min. Tilsæt sukker og sautér yderligere 1-2 min. til sukkeret begynder at karamellisere. Tilsæt væden fra kødet, vand, five spice og begge slags soja. Lad simre ca. 5 min.
Pil og pres hvidløg. Kom det i en skål og bland med sesamolie, hvidvinseddike og salt. Læg agurk på skærebrættet og bank den let med bagsiden af en kniv eller din hånd, så den sprækker let. Skær den “smadrede” agurk i grove stykker og vend sammen med marinaden i skålen. Top med ristede sesamfrø.
 Kom kødstykkerne i og lad det hele simre yderligere ca. 5 min. Rør majsstivelse ud i koldt vand. Tilsæt lidt ad gangen til det begynder at tykne. Kog sammen ca. 1 min.
Rens forårsløg, skær i tynde skiver og drys over retten. Servér braiseret svinekød med smashed agurk og ris.
Håber maden smager!