Frankrig
Vegetar
4 dages holdbarhed
Salad de Chèvre Chaud - Lun gedeost på linsesalat
med bagte rødbeder og valnødderNy opskrift
Under 40 min
13 Ingredienser
Chèvre Chaud betyder "varm gedeost" på fransk. Chèvre Chaud er en salat med skiver af varm, smeltet gedeost (ofte bagt eller gratineret) serveret på ristet brød, typisk sammen med grøn salat, valnødder, honning og vinaigrette
Chèvre Chaud betyder "varm gedeost" på fransk. Chèvre Chaud er en salat med skiver af varm, smeltet gedeost (ofte bagt eller gratineret) serveret på ristet brød, typisk sammen med grøn salat, valnødder, honning og vinaigrette
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Valnødder·
- Laktose·
- Gluten·
- Mælk·
- Nødder·
- Sennep·
- Svovldioxid·
- Hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olivenolie
- Peber
- Salt
- Sukker
Belugalinser
75 g
Kogte rødbeder
½ pk
Timian/Rosmarin blanding
½ pose
Rødløg
1 stk
Hvidvinseddike
½ spsk
Hjertesalat
1 stk
Dijon sennep
½ spsk
Lys balsamico
1 spsk
Gedeost
½-1 stk
Surdejsbolle
1 stk
Honning
½ spsk
Valnøddebrud
½ pose
Croutoner
1 pk
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 755 kcal
- Fedt:
- 34 g
- Kulhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 33 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
Kog belugalinser efter anvisning på pakken.
Del rødbederne i både og læg dem i et smurt ovnfast fad. Dryp lidt olivenolie over og drys med timian/rosmarin blandingen og salt. Bag dem midt i ovnen i ca. 15 min.
Pil rødløg og skær i tynde skiver. Kom det i en salatskål og bland med lidt hvidvinseddike. Bland sammen med hænderne og lad det trække. Skyl hjertesalaten og skær i grove stykker. Brug gerne en salatslynge til at tørre den eller lad det dryppe af i en sigte/dørslag.
Bland dijonsennep, lys balsamico, ½ spsk sukker, 1 spsk olivenolie, 1 spsk vand, lidt salt og friskkværnet sort peber i en lille skål. Blend det sammen med en stavblender eller et piskeris.
Skær Chèvre (gedeost) i 2 cm tykke skiver TIP: skyl kniven i varmt vand for et jævnt snit. Del bollen, læg dem med snitsiden opad på bagepladen og dryp med rigeligt olivenolie. Læg et par stykker chèvre på hvert brød og dryp med honning. Gratinér højt i ovnen ca. 8 min. til ost og brød har fået en flot farve.
Bland kogte belugalinser med bagte rødbeder og dijonvinaigrette i salatskålen. Vend hjertesalat, rødløg, croutoner og valnødder i.
Servér Salade de bettarave med Chèvre Chaud. Et voilà, bon appétit og bonne soirée!
Håber maden smager!