Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Familie

Klassiske frikadeller med kartofler og sauce — bagte rødbeder og surt

(baseret på 284 kunders bedømmelse)

Ingredienser

300 g hakket svin/kalv
1 æg
½-1 rødløg
2 spsk madlavningsfløde 
15 g smør eller margarine
Sauce:
½ terning bouillon
2 dl madlavningsfløde
Kulør
Tilbehør 
½ kg kartofler
300 g rødbeder
Olie
Salt og peber
Syltede agurker 

Ingredienser

450 g hakket svin/kalv
1 æg
½-1 rødløg
2 spsk madlavningsfløde
15 g smør eller margarine
Sauce:
½ terning bouillon
2 dl madlavningsfløde
Kulør
Tilbehør
½ kg kartofler
300 g rødbeder
Olie
Salt og peber
Syltede agurker

Ingredienser

450 g hakket svin/kalv
1½ æg
1 rødløg
3 spsk madlavningsfløde
22½ g smør eller margarine
Sauce:
1 terning bouillon
3 dl madlavningsfløde
Kulør
Tilbehør:
750 g kartofler
450 g rødbeder
Olie
Salt og peber
Syltede agurker

Ingredienser

600 g hakket svin/kalv
1½ æg
1 rødløg
3 spsk madlavningsfløde
22½ g smør eller margarine
Sauce:
1 terning bouillon
3 dl madlavningsfløde
Kulør
Tilbehør:
750 g kartofler
450 g rødbeder
Olie
Salt og peber
Syltede agurker

Ingredienser

600 g hakket svin/kalv
2 æg
1 rødløg
4 spsk madlavningsfløde
25 g smør eller margarine
Sauce:
1 terning bouillon
4 dl madlavningsfløde
Kulør
Tilbehør:
1 kg kartofler
600 g rødbeder
Olie
Salt og peber
Syltede agurker

Ingredienser

900 g hakket svin/kalv
2 æg
1 rødløg
4 spsk madlavningsfløde
25 g smør eller margarine
Sauce:
1 terning bouillon
4 dl madlavningsfløde
Kulør
Tilbehør:
1 kg kartofler
600 g rødbeder
Olie
Salt og peber
Syltede agurker

Ingredienser

900 g hakket svin/kalv
3 æg
1-2 rødløg
3/4-1 dl madlavningsfløde
30 g smør eller margarine
Sauce:
2 terninger bouillon
6 dl madlavningsfløde
Kulør
Tilbehør 
1,2 kg kartofler
1 kg rødbeder
Olie
Salt og peber
Syltede agurker

Tilberedning – ca. 35 min.

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Kog kartoflerne i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 min.
  2. Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg, madfløde og revet løg. Rør godt sammen.
  3. Skræl rødbederne, skær i tynde både. Læg på en bageplade med bagepapir og vend med lidt olie, salt og peber. Bag i ovnen ca. 20 min. De må gerne have lidt bid.
  4. Varm smørret på en pande ved god varme til det er gyldent. Form farsen til 8 frikadeller med en spiseske. Brun frikadellerne ca. 2 min. på hver side, ca. 4 min. alt. Skru ned til middel varme. Steg ca. 4 min. på hver side, ca. 8 min i alt, til de er gennemstegte. Læg på et fad og hold dem lune.
  5. Opløs bouillon i madfløde på panden. Varm saucen igennem og giv lidt kulør så den bliver lysebrun. Smag til med salt og peber.
  6. Servér frikadellerne med sauce, kartofler, bagte rødbeder og surt.


Opskriften er venligst udlånt af VoresMad.dk.

Tilberedning – ca. 35 min.

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Kog kartoflerne i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 min.
  2. Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg, madfløde og revet løg. Rør godt sammen.
  3. Skræl rødbederne, skær i tynde både. Læg på en bageplade med bagepapir og vend med lidt olie, salt og peber. Bag i ovnen ca. 20 min. De må gerne have lidt bid.
  4. Varm smørret på en pande ved god varme til det er gyldent. Form farsen til 12 frikadeller med en spiseske. Brun frikadellerne ca. 2 min. på hver side, ca. 4 min. alt. Skru ned til middel varme. Steg ca. 4 min. på hver side, ca. 8 min i alt, til de er gennemstegte. Læg på et fad og hold dem lune.
  5. Opløs bouillon i madfløde på panden. Varm saucen igennem og giv lidt kulør så den bliver lysebrun. Smag til med salt og peber.
  6. Servér frikadellerne med sauce, kartofler, bagte rødbeder og surt.


Opskriften er venligst udlånt af VoresMad.dk.

Tilberedning – ca. 35 min.

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Kog kartoflerne i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 min.
  2. Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg, madfløde og revet løg. Rør godt sammen.
  3. Skræl rødbederne, skær i tynde både. Læg på en bageplade med bagepapir og vend med lidt olie, salt og peber. Bag i ovnen ca. 20 min. De må gerne have lidt bid.
  4. Varm smørret på en pande ved god varme til det er gyldent. Form farsen til 12 frikadeller med en spiseske. Brun frikadellerne ca. 2 min. på hver side, ca. 4 min. alt. Skru ned til middel varme. Steg ca. 4 min. på hver side, ca. 8 min i alt, til de er gennemstegte. Læg på et fad og hold dem lune.
  5. Opløs bouillon i madfløde på panden. Varm saucen igennem og giv lidt kulør så den bliver lysebrun. Smag til med salt og peber.
  6. Servér frikadellerne med sauce, kartofler, bagte rødbeder og surt.


Opskriften er venligst udlånt af VoresMad.dk.

Tilberedning – ca. 35 min.

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Kog kartoflerne i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 min.
  2. Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg, madfløde og revet løg. Rør godt sammen.
  3. Skræl rødbederne, skær i tynde både. Læg på en bageplade med bagepapir og vend med lidt olie, salt og peber. Bag i ovnen ca. 20 min. De må gerne have lidt bid.
  4. Varm smørret på en pande ved god varme til det er gyldent. Form farsen til 16 frikadeller med en spiseske. Brun frikadellerne ca. 2 min. på hver side, ca. 4 min. alt. Skru ned til middel varme. Steg ca. 4 min. på hver side, ca. 8 min i alt, til de er gennemstegte. Læg på et fad og hold dem lune.
  5. Opløs bouillon i madfløde på panden. Varm saucen igennem og giv lidt kulør så den bliver lysebrun. Smag til med salt og peber.
  6. Servér frikadellerne med sauce, kartofler, bagte rødbeder og surt.


Opskriften er venligst udlånt af VoresMad.dk.

Tilberedning – ca. 35 min.

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Kog kartoflerne i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 min.
  2. Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg, madfløde og revet løg. Rør godt sammen.
  3. Skræl rødbederne, skær i tynde både. Læg på en bageplade med bagepapir og vend med lidt olie, salt og peber. Bag i ovnen ca. 20 min. De må gerne have lidt bid.
  4. Varm smørret på en pande ved god varme til det er gyldent. Form farsen til 16 frikadeller med en spiseske. Brun frikadellerne ca. 2 min. på hver side, ca. 4 min. alt. Skru ned til middel varme. Steg ca. 4 min. på hver side, ca. 8 min i alt, til de er gennemstegte. Læg på et fad og hold dem lune.
  5. Opløs bouillon i madfløde på panden. Varm saucen igennem og giv lidt kulør så den bliver lysebrun. Smag til med salt og peber.
  6. Servér frikadellerne med sauce, kartofler, bagte rødbeder og surt.


Opskriften er venligst udlånt af VoresMad.dk.

Tilberedning – ca. 35 min.

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Kog kartoflerne i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 min.
  2. Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg, madfløde og revet løg. Rør godt sammen.
  3. Skræl rødbederne, skær i tynde både. Læg på en bageplade med bagepapir og vend med lidt olie, salt og peber. Bag i ovnen ca. 20 min. De må gerne have lidt bid.
  4. Varm smørret på en pande ved god varme til det er gyldent. Form farsen til 24 frikadeller med en spiseske. Brun frikadellerne ca. 2 min. på hver side, ca. 4 min. alt. Skru ned til middel varme. Steg ca. 4 min. på hver side, ca. 8 min i alt, til de er gennemstegte. Læg på et fad og hold dem lune.
  5. Opløs bouillon i madfløde på panden. Varm saucen igennem og giv lidt kulør så den bliver lysebrun. Smag til med salt og peber.
  6. Servér frikadellerne med sauce, kartofler, bagte rødbeder og surt.


Opskriften er venligst udlånt af VoresMad.dk.

Tilberedning – ca. 35 min.

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Kog kartoflerne i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 min.
  2. Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg, madfløde og revet løg. Rør godt sammen.
  3. Skræl rødbederne, skær i tynde både. Læg på en bageplade med bagepapir og vend med lidt olie, salt og peber. Bag i ovnen ca. 20 min. De må gerne have lidt bid.
  4. Varm smørret på en pande ved god varme til det er gyldent. Form farsen til 24 frikadeller med en spiseske. Brun frikadellerne ca. 2 min. på hver side, ca. 4 min. alt. Skru ned til middel varme. Steg ca. 4 min. på hver side, ca. 8 min i alt, til de er gennemstegte. Læg på et fad og hold dem lune.
  5. Opløs bouillon i madfløde på panden. Varm saucen igennem og giv lidt kulør så den bliver lysebrun. Smag til med salt og peber.
  6. Servér frikadellerne med sauce, kartofler, bagte rødbeder og surt.


Opskriften er venligst udlånt af VoresMad.dk.

Næringsindhold pr. person

Energi: 2251 kJ (538 kcal)

Energi (kJ) Energi (kcal) Energi (%)
Protein 563 135 25
Kulhydrat 1035 247 46
Fedt 653 156 29

Godt at vide om opskriften

GODE DANSKE FRIKADELLER

Faktisk er frikadeller slet ikke nogen dansk opfindelse, men alligevel er den herhjemme lidt anset som værende en nationalret, især hvis den serveres med brun sauce og rødkål. Frikadeller stammer helt tilbage fra romertiden, og er altså blevet spist i mange hundrede år. Frikadeller bliver faktisk lavet rundt omkring i hele verden, hvor de blot går under navnet ”kødboller”. Disse kødboller smager godt i mange forskellige sammenhænge. De kan spises, som de er, sammen med kold kartoffelsalat, på rugbrød og så videre. Mulighederne er mange, og her på siden finder du en sund udgave af den klassiske frikadelle med tilbehør. Men frikadeller kan også laves på mange andre måder end med svinekød. Du har måske allerede eksperimenteret med kyllingefrikadeller, men har du også prøvet fiskefrikadeller eller lammekødsfrikadeller?

Uanset hvilke frikadeller du foretrækker, så har de det tilfælles, at de alle er nemme at bikse sammen. En frikadellefars kræver ikke det store forarbejde, og sætter du dem eksempelvis i ovnen frem for at stege dem på panden, så er det endnu nemmere for dig.

Prøv vores mange spændende opskrifter her hos RetNemt Måltidskasser. Vi er eksperter i at sammensætte gode, sunde, velsmagende og inspirerende retter, der ikke tager dig mere end 30 minutter at lave. Frikadeller er et hit, der aldrig går af mode, og derfor er det altid en sikker vinder derhjemme – ikke mindst på de travle dage. Er du træt af både at bruge lang tid på at være kreativ med aftensmaden, men også at bruge tid på at handle, så bør du overveje at prøve en af vores måltidskasser. Her sørger vi både for råvarer og ingredienser, og du skal derfor blot følge opskriften, og så er der mad til hele familien i løbet af kort tid. Det bliver ikke meget nemmere.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu